Egyszerű salátát kevertünk, amivel a mennyekbe repítettünk, bevezettünk titeket a levesbetétek világába

Felfedtük a legjobb kovászos uborka receptjét, bebizonyítottuk, hogy a cékla levelei is isteni finomak, elkészítettük a nyár legjobb teáját, amihez még csak vizet sem kell forralnunk, és mindent elárultunk a paradicsomhámozásról.

  1. FŰSZERepben 2. rész – irány Délkelet-Ázsia és a citromnád, a csillagánizs vagy a galangal
    1.

    FŰSZERepben 2. rész – irány Délkelet-Ázsia és a citromnád, a csillagánizs vagy a galangal

    Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Az indiai szubkontinens után következzen Délkelet-Ázsia.

  2. Friss a nyári cékla: edd meg a leveleit is, ne hagyd őket elfonnyadni
    2.

    Friss a nyári cékla: edd meg a leveleit is, ne hagyd őket elfonnyadni

    A nyári időszak nagy kincse a friss cékla, aminek nemcsak a gumóját, de harsányan zöld és meglepően egészséges leveleit is el tudjuk fogyasztani. Mégis hogyan? Mindjárt kiderül!

  3. Görögdinnye és kecskesajt - Íme a saláta, ami túl szép ahhoz, hogy ennyire egyszerű legyen
    3.

    Görögdinnye és kecskesajt - Íme a saláta, ami túl szép ahhoz, hogy ennyire egyszerű legyen

    Minél inkább benne vagyunk a nyárban, annál inkább szeretnénk ételeinkbe is belecsempészni a legszebb évszak ízeit. Egy egyszerű elemekből álló, együtt mégis ízbombaként robbanó receptet mutatunk, amely egészen biztosan nem okoz majd csalódást senkinek.

  4. Alaplé: túl a cérnametélten, avagy ízelítő a levesbetétek világából
    4.

    Alaplé: túl a cérnametélten, avagy ízelítő a levesbetétek világából

    Egy jól eltalált, finom grízgombóc vagy májgaluska a legegyszerűbb levest is kategóriákkal feljebb repíti, ez nem is kérdés. De mi alapján választunk levesbetétet, milyen levesbe mit illik tenni, és egyáltalán mi a fontosabb, a leves vagy a belevaló?

  5. Felfedjük a házi focaccia 5 legnagyobb titkát, hogy te is könnyen elkészíthesd
    5.

    Felfedjük a házi focaccia 5 legnagyobb titkát, hogy te is könnyen elkészíthesd

    Ugyan már lecsengőben van a házi kenyérsütési láz, sosem késő tökéletesíteni egy új péksüteményt vagy technikát. A kívül ropogós, belül légiesen buborékos focaccia első ránézésre emelt szintű feladatnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az.

  6. Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét
    6.

    Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét

    Megérkezett az idei nyár első cseresznyetermése, kezdhetjük tervezni a különböző gyümölcsös édességeket. De mielőtt nagyon belekezdenénk a tervezésbe, ismerkedjünk meg egy módszerrel, amivel még több ízt adhatunk majd a süteményeknek.

  7. A legegyszerűbb kovászos uborka, amit kezdőként és haladóként is érdemes elkészíteni
    7.

    A legegyszerűbb kovászos uborka, amit kezdőként és haladóként is érdemes elkészíteni

    Minek vegyünk bolti kovászos uborkát, ha otthon mi magunk is el tudjuk készíteni? A recept egyáltalán nem nehéz, csak egy kis türelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy mennyei házi savanyúságot tálaljunk a legfinomabb ételek mellé.

  8. Így turbózd fel az ételeid ízét, ha leveskockával főzöl
    8.

    Így turbózd fel az ételeid ízét, ha leveskockával főzöl

    A leveskocka és az ételízesítő nagyon megosztó alapanyagok a konyhában: van, aki szerint szentségtörés, egyesek semmilyen ételt nem készítenek nélkülük. Az ügy vitás részét most félretéve inkább arra koncentráljunk, hogyan főzhetünk finomabban, ha leveskockát használunk.

  9. Készítsd el a nyár legfinomabb jeges teáját, vízforraló nélkül
    9.

    Készítsd el a nyár legfinomabb jeges teáját, vízforraló nélkül

    A nyári hőség teljesen megváltoztatja a főzési és étkezési szokásainkat. Nem bírjuk annyira a forró, nehéz ételeket és italokat, inkább a könnyű, hűsítő dolgokat keressük. Ez a tea esetében sincs másképpen, szerencsére van megoldás a gőzölgő bögrékre.

  10. A legmacerásabb nyári feladat: minden, amit a paradicsomhámozásról tudnod kell
    10.

    A legmacerásabb nyári feladat: minden, amit a paradicsomhámozásról tudnod kell

    A nyár egyik legkevésbé kedvelt feladata a paradicsomhámozás. De egyáltalán szükséges-e ezzel kínozni magunkat, vagy megúszhatjuk a dolgot sokkal egyszerűbben? A válaszok mind a lenti cikkben rejtőznek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?