Egyre több (luxus)cég készít kézfertőtlenítőket a gyáraikban, hogy ezzel is segítsenek

Nagyon nemes cselekedet: egyre több cég állítja át a gyártósorait, hogy ezzel is segítsen a koronavírus elleni harcban.

Mióta kitört a koronavírus-járvány, mindenki igyekezett felhalmoznikézfertőtlenítő-raktárjait, ezért gyorsan hatalmas hiány alakult ki. Szerencsére mostanra rengeteg cég észbe kapott, jelenleg pedigmegpróbálnak segíteni és megoldást találni a problémára.

Először az LVMH cégcsoport állította át a gépsorait azért, hogy kézfertőtlenítőt gyárthasson. Az alapesetben Christian Dior, Givenchy vagy Louis Vuitton parfümöket illetve kozmetikumokat előállító cég e hét elején jelentette be, hogy vasárnaptól kezdve kézfertőtlenítőt készítenek a francia gyáraikban, amit az egészségügyi intézményeknek adományoznak majd.

A kezdeményezésüknek akkorra sikere lett, hogy több márka is csatlakozott hozzájuk, többek között a Brewdog sörmárka is. Észlelve a nagy készlethiányt a drogériákban és gyógyszertárakban,ők is kézfertőtlenítő gél gyártására álltak át. Az alkoholmentes sörükhöz (Punk AF) hasonlóan új terméküket pedig Punk Sanitizernek keresztelték.

James Watt, a cég társalapítója elmondta, hogy ezzel a termékkel próbálnak segíteni ebben a nehéz időszakban. Egyébként több alkoholgyártó cég is elkezdett az utóbbi napokban fertőtlenítőket gyártani, ez azonban nem nyerte el mindenki tetszését, mondván, nem etikus üzleti célokra használni a járványt. A Brewdog egyik alapítója azonban egy későbbi Twitter-bejegyzésében megnyugtatott mindenki:

a fertőtlenítőjük ingyenes, nem lesz belőle semmiféle bevételük.

Ezeket olvastad már?

via

via

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek