Koronavírus: Itt a válasz, miért nem szabad pánikszerűen vásárolni

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint felesleges az élelmiszerkészletek felhalmozása, bolti áru ugyanis biztosan mindig lesz. 

,,Indokolatlan a koronavírus-járvány miatt az élelmiszerkészletek felhalmozása, mert az áru ott lesz a boltokban holnap és holnapután is" - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a köztévén az MTI szerint.

A tegnapi napon már szó volt arról, mennyire túlterheltek a bolti dolgozók, sőt, a SPAR-ban a vásárlási mennyiséget is elkezdték korlátozni.

Kolumbia, Bogota március 18-án. A felvásárlási láz itthon is hasonló,

,,Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban, a kereskedelmi dolgozók "pokoli munkát végeznek"

- nyilatkozta a szakember az M1-nek.

A szövetség arra kéri a vásárlókat, hogy a bolti dolgozók erőfeszítéseit türelemmel hálálják meg, valamint ha lehetséges, egyedül menjenek vásárolni az üzletekbe, és tartsanak távolságot más vásárlóktól.

Vámos György leszögezte, hogy az üzletekben van és lesz is elegendő élelmiszer. Ugyan az antibakteriális kézfertőtlenítő valóban hiánycikk, az alapvető élelmiszerekből a kereskedők folyamatosan töltik újra a polcokat.

Lesz élelmiszer, csak egy kis türelem kell

A főtitkár elmondta, a vásárlói rohamok kiszámíthatatlansága és a határzárak miatt ugyan a szállítási fennakadások okozhatnak átmeneti logisztikai problémákat, ezeket a kereskedők gyorsan, belátható időn belül kiküszöbölik.
Nantes, Franciaország március 16-án – Itt is mindenki elkapkodja a WC papírt
Vagyis azzal, hogy több kiló lisztet és több csomag WC papírt vásárolunk túl sokra nem megyünk, hiszen ezek a termékek nem lesznek hosszú távon hiánycikkek. Az viszont, hogy mások elől felvásároljuk a készleteket kifejezetten ártó tud lenni, hiszen egyfelől nem jut belőlük egyenlő arányban mindenkinek, másfelől a bolti dolgozóknak is plusz fizikai munkát csinálunk.
Vámos György azt is megosztotta a nézőkkel, hogy a tegnap megjelent őrült drága csirkemell ügyében vizsgálatot rendeltek el, ugyanis bár kevesebb lehet a hús a piacokon és a boltokban, ha az érintett kereskedő maga is drágán kapta a terméket, akkor kénytelen drágábban is eladni.

Ez is érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek