Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronavírus: Itt a válasz, miért nem szabad pánikszerűen vásárolni

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint felesleges az élelmiszerkészletek felhalmozása, bolti áru ugyanis biztosan mindig lesz. 

,,Indokolatlan a koronavírus-járvány miatt az élelmiszerkészletek felhalmozása, mert az áru ott lesz a boltokban holnap és holnapután is" - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a köztévén az MTI szerint.

A tegnapi napon már szó volt arról, mennyire túlterheltek a bolti dolgozók, sőt, a SPAR-ban a vásárlási mennyiséget is elkezdték korlátozni.

,,Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban, a kereskedelmi dolgozók „pokoli munkát végeznek”

- nyilatkozta a szakember az M1-nek.

A szövetség arra kéri a vásárlókat, hogy a bolti dolgozók erőfeszítéseit türelemmel hálálják meg, valamint ha lehetséges, egyedül menjenek vásárolni az üzletekbe, és tartsanak távolságot más vásárlóktól. 

Vámos György leszögezte, hogy az üzletekben van és lesz is elegendő élelmiszer. Ugyan az antibakteriális kézfertőtlenítő valóban hiánycikk, az alapvető élelmiszerekből a kereskedők folyamatosan töltik újra a polcokat. 
 

Lesz élelmiszer, csak egy kis türelem kell 

 
A főtitkár elmondta, a vásárlói rohamok kiszámíthatatlansága és a határzárak miatt ugyan a szállítási fennakadások okozhatnak átmeneti logisztikai problémákat, ezeket a kereskedők gyorsan, belátható időn belül kiküszöbölik
 
 
Vagyis azzal, hogy több kiló lisztet és több csomag WC papírt vásárolunk túl sokra nem megyünk, hiszen ezek a termékek nem lesznek hosszú távon hiánycikkek. Az viszont, hogy mások elől felvásároljuk a készleteket kifejezetten ártó tud lenni, hiszen egyfelől nem jut belőlük egyenlő arányban mindenkinek, másfelől a bolti dolgozóknak is plusz fizikai munkát csinálunk. 
 
Vámos György azt is megosztotta a nézőkkel, hogy a tegnap megjelent őrült drága csirkemell ügyében vizsgálatot rendeltek el, ugyanis bár kevesebb lehet a hús a piacokon és a boltokban, ha az érintett kereskedő maga is drágán kapta a terméket, akkor kénytelen drágábban is eladni. 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magenta99
Magenta99 Thu, 2020-03-26 17:18

Hogyne, persze! Nem az a legfőbb gond, hogy van utánpótlás vagy nincs.
Még a csapból is az folyik, hogy maradjunk otthon, na de ha nem táraz be az ember, kiteszi magát a fertőzésveszélynek azzal, hogy 1-2 naponta a boltba kényszerül.