Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint felesleges az élelmiszerkészletek felhalmozása, bolti áru ugyanis biztosan mindig lesz.
,,Indokolatlan a koronavírus-járvány miatt az élelmiszerkészletek felhalmozása, mert az áru ott lesz a boltokban holnap és holnapután is" - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a köztévén az MTI szerint.
Kolumbia, Bogota március 18-án. A felvásárlási láz itthon is hasonló,
,,Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban, a kereskedelmi dolgozók "pokoli munkát végeznek"
- nyilatkozta a szakember az M1-nek.
A szövetség arra kéri a vásárlókat, hogy a bolti dolgozók erőfeszítéseit türelemmel hálálják meg, valamint ha lehetséges, egyedül menjenek vásárolni az üzletekbe, és tartsanak távolságot más vásárlóktól.
Vámos György leszögezte, hogy az üzletekben van és lesz is elegendő élelmiszer. Ugyan az antibakteriális kézfertőtlenítő valóban hiánycikk, az alapvető élelmiszerekből a kereskedők folyamatosan töltik újra a polcokat.
A főtitkár elmondta, a vásárlói rohamok kiszámíthatatlansága és a határzárak miatt ugyan a szállítási fennakadások okozhatnak átmeneti logisztikai problémákat, ezeket a kereskedők gyorsan, belátható időn belül kiküszöbölik.
Nantes, Franciaország március 16-án – Itt is mindenki elkapkodja a WC papírt
Vagyis azzal, hogy több kiló lisztet és több csomag WC papírt vásárolunk túl sokra nem megyünk, hiszen ezek a termékek nem lesznek hosszú távon hiánycikkek. Az viszont, hogy mások elől felvásároljuk a készleteket kifejezetten ártó tud lenni, hiszen egyfelől nem jut belőlük egyenlő arányban mindenkinek, másfelől a bolti dolgozóknak is plusz fizikai munkát csinálunk.
Vámos György azt is megosztotta a nézőkkel, hogy a tegnap megjelent őrült drága csirkemell ügyében vizsgálatot rendeltek el, ugyanis bár kevesebb lehet a hús a piacokon és a boltokban, ha az érintett kereskedő maga is drágán kapta a terméket, akkor kénytelen drágábban is eladni.
Ahány ház, annyi vadas... Ám a tökéletes vadasból nem hiányozhat a minőségi hús, a finom zöldségek, no meg a mustár. Mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!