Ezek a legegészségesebb fogások az éttermekben

Amikor fogyókúrázunk, sokszor egyáltalán nincs kedvünk étterembe menni, hiszen ilyen környezetben sokkal nehezebb a szabályok betartása, mint ha otthon főznénk. De ha egy kicsit odafigyelünk, egyáltalán nem kell lemondanunk az ilyen élményekről!

Az otthoni főzés remek dolog, ha fogyókúrázunk, hiszen teljes mértékben befolyásolhatjuk, hogy egy-egy fogással mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Nem úgy az éttermekben! A Journal of American Academy of Nutrition and Dietetics című folyóiratban megjelent tanulmány szerint az éttermi ételek 92%-a több kalóriát tartalmaz, mint amennyit egy átlagos embernek egy étkezés alatt javasolt elfogyasztania.

Vannak azonban alkalmak, amikor nem tudjuk elkerülni, hogy étterembe menjünk, ráadásul, ha őszinték akarunk lenni magunkkal, ez egy remek program is. Új ízkombinációkat és izgalmas alapanyagokat próbálhatunk ki, illetve olyan fogásokat ehetünk, amelyekkel otthon mi nem bajlódnánk. Nem is kell tehát minderről lemondanunk, csak tudatosan kell választanunk. Nézzük, hogyan!

Forrásunk volt.


Szemezgess éttermi ajánlóinkból:

Címlapról ajánljuk

További cikkek