Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

„Egész életem egy nagy tervezés” – Szulák Andrea a könnyű és gyors fogásokra esküszik

Imád főzni, főleg ha egy nagyobb vendégsereget lakathat jól. Szulák Andreával beszélgettünk most megjelent szakácskönyvéről és a karácsonyi készülődésről.

Karácsonyra nemcsak énekhangjával és előadásaival, de egy szakácskönyvvel is meglepte rajongóit Szulák Andrea. A színésznő barátai unszolására egész nyáron a könyvén dolgozott, amiben végül 40 fogás kapott helyet. A főzésről és a karácsonyi készülődésről a Jutalomfalatok című könyve bemutatóján beszélgettünk Szulák Andreával.

Szembetűnő, hogy a könyvének kottafüzet formája van. Ez véletlen, vagy szándékos választás volt?

Tényleg! Nem volt tudatos, véletlenül alakult így.

Hogy volt ideje a színházi próbák, előadások és koncertek mellett még főzni és egy szakácskönyvet is írni?

Az egész életem egy nagy tervezés. Ma például egész nap vásároltam, teljesen megtöltöttem a lakást alapanyagokkal. Én megtanultam az időmet beosztani. Holnap próbálok, és más dolgom is lesz, ezért nem fog beleférni a napomba egy négyfogásos menü. Egy könnyű krémlevest csinálok majd, illetve egy királyrákos pappardelle tésztát, ami gyorsan megvan.

Fogások 30 perc alatt:


Tehát, amikor tudja, hogy nincs ideje, akkor inkább a könnyű és gyors fogásokat választja?

Egyébként is ezeket az ételeket szeretem. Imádok a konyhában tenni-venni. Nyilván, amikor van időm, akkor szeretek nagyobb dolgokat is kifőzni, mert örömet okoz.

Van kedvenc receptje a szakácskönyvből?

Mind. Azért szedtem össze őket így, mert ezek a receptek a mindennapjaink részei. Nem mind saját recept, de ezek a kedvenceink.

Közeledik a karácsony. Milyen fogások készülnek az ünnepekre?

Idén nagyon sok fellépésem lesz, ezért nem lesz időm nagyobb menüt összeállítani. Sütni azt biztos fogok, sőt, én ezeket adom ajándékba is: angol zabkekszet, mézeskalácsot, puszedlit, habcsókot, macaront.

A könyvében olvastam, hogy a macaronok többször is a szemétben végezték…

Ez így van. Több tepsi is a kukában landolt, mire sikerült. De nem adtam fel! Már jól megy az elkészítésük.

Macaron receptek:

A nagy főzőcskézés akkor elmarad, de egyébként a halászlével és a töltött káposztával hogy áll?

Nem hiányozhatnak karácsonykor. Halászléből többféle receptem van, szeretem mindig máshogy készíteni. Zserbó is lesz idén, a bejglit viszont nem szeretjük.

Fontos, hogy milyen alapanyagból főz?

Abszolút! Az alapanyag minősége számomra nagyon fontos. Megvannak a titkos beszerzési forrásaim, ahol mindenből a legjobbat kapom.

Van kedvenc fűszere?

Mindegyiket imádom. El tudok bennük merülni. Éppen ezért szeretem a külföldi piacokat, ahol hegyekben állnak olyan alapanyagok, amiket korábban nem is láttam, kóstoltam.

Gondolkozik egy újabb szakácskönyvön?

Nem tudom. Azt sem gondoltam, hogy ennyi recept összejön. Ugyanakkor nem vagyok biztos benne, hogy a receptek mellé össze tudok szedni még ugyanannyi történetet.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!