Fejjel lefelé lógó karácsonyfa az idei év sztárja

Az ötlet nem újkeletű, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ne lepődjünk meg, ha egyre több fejjel lefelé lógatott karácsonyfába botlunk, mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ez a fajta fa azonban nem újdonság, a szláv népcsoportok, például a lengyelek, szlovákok, ukránok már a középkorban is díszítettek ilyen fákat. Ekkor még a fenyők a szentháromságot jelképezték. Az idő múlásával átvették a helyüket a hagyományos, csúcsdíszes fák, azonban vannak máig olyan helyek, ahol ilyen fát díszítenek.

A lengyel Szilézia, Podhale és Sącz régiójában és Krakkó környékén sokan lógatnak le fát a plafonról. A karácsonyfát legtöbbször gyümölcsökkel, diófélékkel, különböző fényes papírba csomagolt édességekkel és szalagokkal díszítik. Az is előfordul, hogy a fenyő Szentestéig az étkezőasztal felett lóg.

A fejjel lefelé lógatott karácsonyfák előnye, hogy a kisgyerekek és a kutyák nem férnek hozzá a díszekhez, így nem tudnak kárt tenni sem magukban, sem a fában. Helytakarékos is, az ajándékok jobban elférnek alatta.

Hagyomány ide vagy oda, a fejjel lefelé lógatott karácsonyfák egyre több helyen felbukkanhatnak, ha elég bevállalós vagy, akár a TE otthonodban is.

Ezeket olvastad már?

via 24.hu, The Spruce

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...