Ez a trükk segíthet elűzni a főzéssel járó kellemetlen szagokat

Imádsz főzni, de a konyhai munka során keletkező szagokat kevésbé szereted? Íme a trükk, ami szinte teljesen úgy hat, mint a tűzhely fölötti szagelszívó!

A főzés során egyszerre tudnak finom és kevésbé kellemes illatok keletkezni a konyhában, és bár sokan szeretik, ha a frissen elkészült étel illata csak úgy szállingózik a lakásban, legalább ugyanannyian ki nem állhatják, ha mindent körbeölel az étel szaga.

A Thekitchn cikke egy különös megoldásról számolt be, melynek kulcsa nem más, mint az ecet. Az ecet remek szagelszívó, fertőtlenítő, és senki sem kételkedik abban, milyen jól lehet vele tisztítani, a következő trükk azonban minket is meglepett.

Nincs ablak a konyhában, esetleg órákig tartana átszellőztetni a teljes lakást? Akkor elő egy üveg háztartási ecettel, önts ki belőle 1-2 decit egy tálba, azt pedig tedd a tűzhely mellé, oda, ahol éppen készül az étel.

Az ecetben lévő ecetsav semlegesíti a lúgos szagokat, ami azt jelenti, hogy olcsón és könnyen megszabadulhatsz a kevésbé kellemes illatanyagoktól is.

Vannak, akik vízzel hígított ecetoldatot készítenek, és egy szórófejes flakonban tartják, majd a főzés végén körbefújják vele a helyiséget. Ez is egy egyszerű, egyben nagyszerű megoldás, de az ecetet akár fel is forralhatjuk, ez segít megszabadítani a levegőt a különösen erős, átható szagoktól. Ha csak egy tálnyi ecetet raksz a tűzhely mellé, a folyadékot hagyd ott akár egy egész éjszakára is, hogy az minden szagot magába tudjon szívni.

Forrásunk volt.


Ezek az ecetes praktikák is segíthetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.