Használj ecetet, hogy újból tiszta legyen a mikród – olcsó és könnyű trükk!

Biztos veled is előfordult már, hogy valami szétfröcskölődött a mikróban, de ha nem is volt nagyobb baleseted, időnként ráfér az alapos takarítás. Ecettel pedig olcsón, egyszerűen és könnyen letudhatod ezt a feladatot.

Olcsó, környezetbarát, és csodákra képes. A gasztronómiai célokon túl az ecetet számtalan módon lehet használni a háztartásban, ha takarításra kerül a sor – ám vannak olyan felületek, amikre tilos! Nos, a mikró belseje sem képez ez alól kivételt – ecettel remekül tisztítható. Az ecet savasságának köszönheti az erejét – nagyjából 2,4 a pH-ja - , így mindenféle szennyeződéssel, de még a vízkővel is képes elbánni. Ebből adódóan azonban számos felületet károsít – például a fémet is - , így csak vízben feloldva szabad használni.

Felkészültél, hogy újra tiszta legyen a mikród?

Mire lesz szükséged?

 • egy kisebb hőálló tálra vagy üvegedényre
 • ecetre
 • szivacsra
 • tiszta, száraz rongyra

Lépések

 1. Keverd össze a vizet és az ecetet: két bögre vízhez adj két evőkanál ecetet egy hőálló tálkában.
 2. Tedd a mikróba a tálkát 5 percre. A legmagasabb fokozatot használd, hogy a folyadék elkezdjen főni.
 3. Hagyd 2-3 percig állni a mikróban a tálat, ne nyisd ki azonnal az ajtaját. A gőz segít fellazítani a szennyeződéseket, így könnyebb lesz eltávolítani azokat.
 4. Óvatosan vedd ki a tálat és a mikró tányérját.
 5. Egy szivaccsal törölgesd tisztára a mikród belsejét. Kezdd a tetejével, majd folytasd az oldalaival, és az ajtóról se feledkezz meg!
 6. Ha kivetted a tányért, azt is törölgesd át.
 7. Egy tiszta ronggyal töröld át az egész mikró belsejét, és már kész is vagy.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek