Ebéd a Ringben: Hamburger másképp

Egy fárasztó nap után, korgó gyomrunk számára valóságos megváltás volt betérni az Andrássy úti Ring Café- Gourmet Burger Bárba. Hogy miért? A különleges hamburgereknek nem lehet ellenállni.

Magunk mögött hagyva a gyengébb minőségű, klasszikus buciba töltött, kétes eredetű húspogácsák világát, a csalamádés, karikahagymás, tubusos-ketchupos, mustáros töltelékről nem is beszélve, valami olyan különleges, minőségi alapanyagokból készülő hamburgercsodára vágytunk, aminek jó híre és frenetikus íze, már egész Budapestet lázba hozta. Egy csütörtöki napon történt, amikor a délutáni órákban gasztrokalandunk újabb állomásaként a Los Angeles-i óceánpart hangulatát idéző, Andrássy úti Ring Café & Gourmet Burger Bár kihagyhatatlan finomságai között találtuk magunkat.Aznap, az egyedi ízvilágú hamburgerkülönlegességek mellett kimondottan jól esett egy olyan fiatalos, lendülettel teli étterembe betérnünk, ahol a figyelmességet és mosolyt nem kell kierőszakolnunk egy felszolgálótól sem, hanem mindez természetesen, belülről áradva jut el a vendégekhez, és a megrendelt ételekre, italokra sem kell hosszú ideig szoborszerűen a székhez tapadva várnunk. Aki a gourmet burger kategóriát választja, annak meleg szívvel ajánljuk a Ring Cafét. Korosztálytól függetlenül nagyszerű élmény betérni egy olyan étterembe, ahol őszintén látszik az ott dolgozók arcán, hogy nekik igenis nagyon fontos vendégeik elégedettsége.

Sonkavágyaink teljesülnek! >>

Felejthetetlen kóstolásunkkor maga Susánszki Ádám, a Ring Café konyhafőnöke ajánlotta az általunk tesztelt csemegéket. Az amerikai gasztroértékeket beolvasztva született meg a gourmet bár letisztult, jól átgondolt étel-, illetve italkínálata, amely tizennyolcféle gyönyörű hamburgert, nyolcféle, helyben készült, kiváló alapanyagokból álló köretet és különböző érlelési eljárással készülő steaket vonultat fel. Az étterem legújabb desszertkülönlegességei között szerepel az a mennyei, tradicionális angol sütemény is, amelyet volt szerencsénk rendkívül nagy élvezettel elfogyasztani. Ez a desszert pedig nem más, mint a Sticky toffee puding whisky-karamellel. Bámulatos, és tényleg vétek lenne kihagyni!

A Ring italválasztéka nem kimondottan a különböző hazai borvidékek különlegességeire fókuszál, de minden ételhez azonnal megtaláljuk a kiválóan harmonizáló, palkonyai pincészetekből származó borokat. Tökéletes frissítőt a hamburger vagy steak mellé minőségi Paulaner búzasörök, házi, 1 literes kiszerelésű kancsós koktélok, frissen facsart narancslevek, kancsós limonádék, valamint házi jeges teák közül választhatunk.A szigorúan friss alapanyagokkal készülő, ellenállhatatlan kancsós koktélokhoz 2500–3090 Ft közötti áron juthatunk hozzá.

Tipp: Érdemes figyelemmel kísérned a Ring Café folyamatos ital- és ételakcióit, melynek keretében például minden hónap első szerdáján 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatsz koktélokat és különböző long drinkeket.

Luisiana csirkeszárnyak angol zellerrel és kéksajt-mártással

Ételtesztünk első fogása egy ízletes snack volt, amely még főételként is bőven megállná a helyét. Ádám javaslatára nem haboztunk, és bevállaltuk előételként. Persze menet közben, amikor már elém tették a hat darabból álló, kellemesen csípős-édeskés, frissítően citrusos pácban érlelt csirkeszárnyakat, egyáltalán nem bántam meg. A csirkecomb és a csirkeszárny esetében a bőséges pácokkal mindig az volt az elsődleges problémám, hogy a pác ugyan kifogástalanra sikerült, a csirkehús állaga viszont már nem nyerte el annyira a tetszésemet. Hogy miért? Lehet, hogy vajpuha egy csirkecomb vagy -szárny, de a húst kívülről borító bőrréteg legtöbbször inkább főtt, mint sült hatást keltett, illetve a pácréteg alól fel-felbukkanó pihés tollak már önmagukban is egyre messzebbre taszítottak a tányéromtól. Vagyis egyáltalán nem mondhattam belül szaftosnak, omlósnak, kívül pedig ropogósnak vagy elfogadhatónak csirkecsemegémet. A Ringben ezek a pácolt, pikáns csirkeszárnyfalatok egészen másképp kerültek a tányéromra, és a húshoz tartozó kéksajt-mártás, valamint a friss, nyers, angol zellerköret is úgy volt tökéletes, ahogy volt. A zeller ropogós, friss zöldségként került a tányéromra, és a kéksajt-mártás is a várt ízhatást robbantotta ki a számban. Így összességében minőségi alapanyagokból álló, ízletes előételt kaptam, amit bármikor örömmel elfogyasztanék.

Smokey jalapeno burger

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Magyarországra látogató angliai turisták is betérnek a Ring Caféba a kiváló hamburgereik miatt. A szaftos, omlós húspogácsa hazai, speciális eljárással érlelt hátszínből készül. Az étlapon is megtalálható, hogy a különlegesen márványos, 100 százalékban magyar marhából készülő pogácsa, háromszor darálva kerül a vendégek elé. Marhahátszínből készült húspogácsám medium wellre sütve volt a legtökéletesebb. Szaftos, omlós, az eredeti értékeit megtartó, kellő fűszerezésű, bőséges adag, tetején jó minőségű, ízletes cheddar sajt. A hamburgerzsemlét illetően mást nem is tudnék elképzelni ehhez a remek minőségű hamburgerhúshoz. Ínycsiklandó zsemlém ugyanis egy fatüzelésű kemencében sütött ciabatta tésztából állt, amit semmiképpen nem cserélnék le egy egyszerűbb ízeket közvetítő, klasszikus hamburgerzsömlére. A hamburger belsejét megtöltő salátám egy nagyobb adag, friss ruccolából, jó minőségű paradicsomból, lilahagymából és házi jalapeno paprikából állt. Köretként szintén házi, héjas burgonyát, mártogatósként pedig egy egészen zseniális, karamellizált, fokhagymás, sáfrányos majonézt és házi készítésű ketchupot kaptam. Külön tányéron a hamburger, külön tányéron a mártogatók és a héjas hasábburgonya. A csirkeszárnyak után már sajnos nem bírtam megenni ezt a bőséges, komplett hamburgerfogást, pedig nagyon sajnáltam a tányéromon hagyni.

Vegan burger

Egy ízletes gourmet burger nemcsak a húsimádóknak jár. Kollégám az étlapról egy Vegan Burger elnevezésű, igazi, vegáknak való burgert választott. A húspogácsa kivételével ennél a fajta burgernél is természetesen ciabatta tésztába rejtve kapta meg a belevaló finomságokat.

A Vegan Burger kiváló cukkinibe tekert sült kecskesajt, humusz és sült gomba kombinációjából, valamint friss salátából áll. Ez az étel semmilyen hiányérzetet nem okozott Kabának, elmondása szerint azt kapta, amit várt, egy ízletes vegetáriánus ízvilágot képviselő fogást. Ebben az esetben is a ciabatta kellemes füstös íze nagyszerűen harmonizált a benne található alapanyagokkal. Ehhez a burgerhez szintén jár az ízletes házi, héjas hasábburgonya, amit, meg kell említenünk, ha lassan falatozunk, akkor is ugyanolyan nagyszerű, mint forrón tálalva.

Sticky toffee puding whisky-karamellel

Ezt a tradicionális angol süteményt semmi esetre se hagyd ki, ha a Ring Caféban jársz.Az étlapon a Csokis sajttorta mellett a Sticky toffee is egy újfajta, rendkívül különleges desszert. Képzelj el egy habkönnyű, lágy szerkezetű piskótát meleg, whiskys karamellöntettel. Amikor azt hittük, hogy három fogás után már egy pohár ásványvizet sem tudunk leerőszakolni torkunkon, nemhogy még egy tartalmasabb, édes desszertet, nagy meglepetésben volt részünk az első falat Sticky toffee-nál. Éreztük a szánkban a leírhatatlanul finom, kellemes alkoholos ízzel fűszerezett olvadozó karamellöntet és a habkönnyű piskóta találkozását anélkül, hogy gyomrunk mély bugyrában bármilyen megterhelést tapasztaltunk volna, majd végezetül közöltük egymással, hogy ebből a fajta édességből bármikor, bármennyit meg tudnánk enni.

  • Összefoglalva a Ring Café Gourmet Bárban töltött kellemes időt, határozottan kijelenthetjük, hogy ajánljuk mindazoknak,
  • akik kiváló minőségű alapanyagokból készült, különleges hamburgerekre és steak ételekre vágynak;
  • akik egy hosszú, fárasztó nap után szívesen beülnénk barátaikkal egy jó hangulatú, fiatalos helyre, hogy kellemes beszélgetés közben finom koktélokat vagy shake-ket fogyasszanak;
  • akik szeretnének kedvenc koktéljukhoz, ételükhöz bizonyos napokon, kedvezményes áron hozzájutni.

Tekintsd meg márciusi gasztroprogram ajánlónkat! >>

A Kóstolgató további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!