Drágult a hús: próbáld ki a húspótlókat!

Bizonyára te is hallottad vagy tapasztaltad, hogy drágább lett a friss hús az üzletekben. Ne ess kétségbe, ha odafigyelsz, ügyesen variálsz, nem hagysz minden bevásárlásnál egy vagyont a boltban!

Levesbe

Húsleves, bableves, gulyás… Sorolhatnánk a különböző húsos leveseket, de ha spórolni akarsz, akkor sem kell aggódnod, gőzölgő és laktató fogásokat tehetsz az asztalra húspótlókkal is. Húsmentes levesek is eleve szép számmal szerepelnek a szakácskönyvekben, de hús helyett gazdagíthatod ezeket még több zöldséggel, csipetkével, tésztával, tojással, kolbásszal vagy virslivel.

Íme, a világ legjobb levesei! >>

Főzelékhez

A finom főzelékek önmagukban is táplálóak lehetnek, mégis feltéttel az igaziak. Pörkölt helyett kínálhatsz melléjük „sima” szaftot, szója-, zöldség- vagy tojáspörköltet. Fasírt, sült vagy rántott hús helyett pedig bundás kenyér, zöldségropogós, gombafasírt, sült szójaszelet, rántott sajt, rántott párizsi, sült virsli, sült kolbász vagy tükörtojás lehet a kiegészítő.

Gréti mágikus főzelékei >>

Pörköltnek

Nokedlivel, tésztával vagy rizzsel, egyre megy, rajongunk az omlós húsokból, sűrű szafttal készített pörköltekért. Húspótlókból azonban éppen ilyen ízletes „pörit” főzhetsz. A tojás-, a virsli- vagy a párizsipörkölt olcsó és laktató fogás, de jó ízű ételt készíthetsz, ha a szokásos alapra gombát, vegyes zöldséget, zöldborsót, babot, zöldbabot, tököt, esetleg szóját vagy tofut teszel.

{ GALÉRIA = 0,1,2,3 }

Körethez

A körethez frissensült és savanyúság illik – így teljes az ebéd vagy a vacsora. A ropogós sült húst azonban könnyen kiválthatod a különböző húspótlókkal. Például ránts sajtot, párizsit, gombát, vagy bundázz zöldségeket! A friss zöldeket persze nem kell feltétlenül panírba bújtatni, grillezve és pirítva is isteni például a cukkini, a padlizsán vagy a tök. De szójából és tofuból is ízletes frissensülteket készíthetsz.

Idézz fel elfelejtett köreteket! >>

Frissensült-kalauz: párizsi szelet >>

A rovat további cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek