A fűszer, mely mindig kerüljön a kávédba a dietetikusok szerint

Felejtsd el a tejet és a cukrot, van egy sokkal jobb ízesítője a kávédnak, mely a dietetikusok szerint nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi.

Ha valaki igazán szereti a kávét, akkor mindig talál valami okot arra, hogy épp miért is kell innia még egy csészével. Önmagában napi 2-3 adag kávé alapvetően bele is férhet az étrendedbe, hiszen egy fekete kávé csupán 5 kalóriát tartalmaz, jót tesz a szívednek, az agyadnak, és csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát.

A fűszer, mely mindig kerüljön a kávédba a dietetikusok szerint

Ha viszont tejet és cukrot adsz hozzá, akkor cseppet sem mondható már egészségesnek, hiszen felesleges zsírt és cukrot viszel be a szervezetedbe. Szerencsére a dietetikusok tudják, hogyan enyhítsd kicsit a kávé keserűségét cukor vagy tejtermékek nélkül is:

Csupán annyit kell tenned, hogy adsz egy kevés őrölt fahéjat a darált kávédhoz főzés előtt.

A fahéj nagyon kellemes ízt ad a kávénak, így nem érzed majd szükségét, hogy tejet vagy cukrot adj hozzá. Amellett pedig, hogy megúszod a plusz zsiradékot és a cukrot, rendkívül sok hasznos tápanyagot viszel be a szervezetedbe a fahéjnak köszönhetően, ugyanis gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét, és hozzájárul a demencia kockázatának csökkentéséhez is.

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek