Csokoládéfondant

Elérkeztünk A Konyhafőnök középdöntőjének végéhez, ahol az utolsó feladat egy csokifondant készítése volt. Itt a piros csapat bizonyult jobbnak, nálunk pedig ez a recept!

Forró csokoládéfondant

Hozzávalók 4 főre

100 g vaj

4 ek cukrozatlan kakaópor

100 g csokoládé (min. 70%-os kakaótartalmú)

2 db tojás

2 db tojásfehérje

120 g cukor

100 g finomliszt (még jobb az őrölt mandula)

Elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
  2. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
  3. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik. Keverjük hozzá a lisztet és/vagy őrölt mandulát.
  4. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Hozzászólások

tbv350

Tojásfehérje? A séf külön kiemelte, hogy a fondantban nincs tojásfehérje! A 12 perc sütési id? is soknak t?nik a m?sor alapján! Kinek higgyek?

Törölt felhasználó

Egyiknek se! Kérdezz meg egy cukrászt, vagy keress utána az EREDETI receptnek a neten! Vagy próbáld ki mindkett?t és eldöntöd melyik a jobb...

ciaoanna

FELVERT tojásfehérje nincs benne.

tbv350

Aha! Heureka! ?

Törölt felhasználó

Tojásfehérje ??????

mazsi12

eddig azt hittem, hogy a fondant a torta tetején lév? cukros máz...

CickanyKucko

6 percig sütötték a teszt példányt a versenyben, az tökéletes volt.. amikor többet tettek be akkor a 6 perc kevés volt, mivel ugye több volt a süti.. 8 perc elég neki ha egyszerre 4-5 sül! Tojásfehérje NINCS benne, a chef kiemelte külön!

Törölt felhasználó

Ez így igaz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek