Cukrozatlan kakaópor

Cukrozatlan kakaópor

Leírás

A kereskedelemben kapható cukrozatlan kakaópor, tisztított, hántolt és pörkölt kakaóbabból nyert poralakban lévő termék, mely 10-20% kakaóvaj tartalommal rendelkezik. A zsírszegény kakaópor 10-12% kakaóvajat tartalmaz. Tartalmaz még fehérjét, cellulózt, keményítőt, koffeint és ásványi anyagokat. A Kakaó előállításának alapanyaga a dél-amerikában őshonos kakaóbab, mely a mályvafélék családjába tartozó kakaófa gyümölcséből van kinyerve. A babszemet sötétsárga színűre érett korában szedik le. A kakaót az istenek táplálékának is szokták nevezni.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen, jól záródó dobozban.

100g Cukrozatlan kakaópor

fehérjetartalom

19.6 g

zsírtartalom

13.08 g

szénhidráttartalom

57.9 g

víztartalom

3 g

gramm cukrozatlan kakaópor?

Top ásványi anyagok

Foszfor

734 mg

Magnézium

499 mg

Kalcium

128 mg

Nátrium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.118 g

Kolin

12 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.6 g

Zsír

telített zsírsav

8.07 g

egyszeresen telített zsírsav

4.57 g

többszörösen telített zsírsav

0.44 g

ásványi anyagok

Kalcium

128 mg

Vas

13.86 mg

Magnézium

499 mg

Foszfor

734 mg

Nátrium

21 mg

Cink

6.81 mg

Réz

3.788 mg

Mangán

3.837 mg

Szelén

14.3 µg

szénhidrát

rost

37 g

cukor

1.75 g

víz

3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.078 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.241 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg

Folát

32 µg

Kolin

12 mg

Lutein+zeaxantin

38 µg

E vitamin

0.1 mg

K vitamin

2.5 µg

B6 vitamin

0.118 g

6503 találat

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek