Erre kell számítanunk, ha minden nap eszünk csirkét

A csirkehús sok-sok éve az egyik legnépszerűbb alapanyag hazánkban, és kiváló fehérjeforrás is. De mégis mennyire egészséges, ha minden nap fogyasztjuk?

A csirkehúsból rengeteg étel készíthető, így nem meglepő, hogy töretlenül hatalmas népszerűségnek örvend. De milyen hatással van a testünkre, szervezetünkre, ha mindennap eszünk csirkehúst? Mackenzie Burgess tápanyagszakértő elárulta, milyen jótékony hatással kell számolni, és azt sem rejtette véka alá, milyen hátulütőkkel.

A csirke jó fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges építőelemeket, azaz aminosavakat. Ezek elengedhetetlenek a fontos fehérjék előállításához a szervezetünkben. A fehérjék többféle módon hozzájárulnak a testünk működéséhez. Elengedhetetlenek a hormontermeléshez, az immunsejtek működéséhez és az izmok növekedéséhez

– mondta Burgess.

Galériánkban végigvesszük, mely hatásokkal kell számolnunk, ha minden nap csirkehúst eszünk.

Forrásunk volt.


Még néhány fontos cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...