A cottage cheese egy zsírszegény, friss, túrószerű sajtfajta, melyet sokan túrónak is neveznek, és akként is használják fel. Állaga szemcsés, lágy, íze nem különösebben karakteres. A cottage cheese valójában annyiban különbözik a túrótól, hogy tejszínt is kevernek hozzá.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/5a/u2/GJfawVV713k3ZhdlDLt9muMXOzkvGQpNFZS5aKIw.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=87c259f4ff4214f327c986577c6f543a)
Alacsony, 15% alatti zsírtartalma miatt diétázók körében is népszerű.
Emellett azért is jó választás, mert teljes értékű fehérjeforrásnak tekinthető, mivel mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Ez azért kiváló, mert a fehérje sokkal laktatóbb, és magasabb a termikus hatása, mint a szénhidrátoknak és zsíroknak, vagyis a szervezet több kalóriát éget el emésztése során.
A cottage cheese kiválóan felhasználható szendvicsek, sajtlevesek, mártások, sajt- és túrótorták elkészítéséhez, salátákhoz, húsételekhez és süteményekhez is. Bármely hipermarketben beszerezhető tégelyes csomagolásban.
Még többet olvashatsz az étrendekről itt: