A majonézes káposztasalátát, azaz a coleslaw-t legtöbben az amerikai receptekből, filmekből ismerjük, és társítjuk a nehéz steakekhez, hamburgerekhez, grillételekhez. No meg a rengeteg kalóriához. Van viszont pár alapvető tipp, amit jobb megfontolni, hogy maradéktalanul boldogok lehessünk a végeredménnyel. Legyen idén a tied a legfinomabb, legkrémesebb coleslaw saláta - haladj az amerikai séfek tanácsai mentén, elkerülve az alábbi alap bakikat!
Kattints a képre, és nyílik a galéria - ezeket a hibákat kerüld el, ha coleslaw-t készítesz!
A coleslaw általában reszelt fejeskáposztából és lilakáposztából áll, vegyesen, melyhez csíkozott sárgarépa, valamint egy gazdag, ecetes-majonézes öntet jár. Néhány óra hűtőben való tárolás után, hidegen a legfinomabb!
Turbózhatjuk továbbá az alábbiakkal:
- hagymafélék (pl. fehér- zöld- vagy lilahagyma)
- különféle ecetekkel próbálkozhatunk: pl. almaecet, tárkonyecet, vörösborecet, rizsecet
- mustárral, (görög) joghurttal, tejföllel is megspékelhetjük, krémesíthetjük
- sőt, vannak, akik mazsolát, almát vagy zellert is adnak hozzá!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több finomság itt: