Ciprusi ételek, amiket kötelező kipróbálni!

Van egy jó hírünk: ha Ciprus felé veszed az irányt, egészen izgalmas és finom ízekkel találkozhatsz! Mit próbálj ki feltételen? Mondjuk! 

A következő ételeket igenis kötelező kipróbálni, ha már egyszer Cipruson járunk, bár a listát hosszan lehetne folytatni, ezek a talán legismertebb fogások. Ha nincs lehetőséged ellátogatni erre a csodálatos szigetre, akkor csempészd be a konyhádba a ciprusi életérzést, segítségül hoztunk egy-egy receptet is!

Kleftiko

Ciprus fő húsételének számít, ami gyakorlatilag kemencében sült bárányhús. Alacsony hőfokon készítik, 5-6 órán keresztül, a húshoz babot és burgonyát tálalnak köretként!

Souvlaki

Bárány, marha- vagy sertéshúsból készül. A souvlaki-t szénen sütik sok esetben párolt zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és borssal tálalják.

Krasato

Korianderrel pácolt sertésből készül, amit semmiképp sem szabad kihagyni.

Tavva

A tölteléke húsból és rizsből készül, amelyet sok fűszerrel együtt, szőlőlevélbe csomagolva tálalnak.

Stifado

Halloumi

Kecsketejből készült sajt, ami nagyon gyakran szerepel az étlapokon. A Halloumi igazán finom grillezett formában, bár nagyon szeretik salátákhoz, és a hús- és halételekhez is kiválóan illik. A Halloumi termelése törvény által védett, így csak Cipruson készíthető!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép:wikimedia

via

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?