Zero waste celebek, akiknek a hírnevük mellett a bolygónk is számít

Szerencsére sok olyan híresség van a világban, akik a legjobb ügyek érdekében fordítják előnyükre a hírnevüket.

Sem a vászonzsák, sem a hulladékmentes menstruáció nem ciki: kedvenc hollywoodi hírességeink is az egyszer használatos műanyagok kerülésére és a szeméttermelés tudatos minimalizálására inspirálnak minket. Lássuk, mely celebek választották maguknak a zero waste szemléletet:

Bea Johnson

A zero waste mozgalom anyjának tartott Bea Johnson 2009-ben indította blogját, mára pedig tanácsadóként és íróként is terjeszti a hulladékmentes szemléletet. Családja éves szemetét mindössze egyetlen befőttes üvegnyi hulladékra redukálta – blogján mi is tippek százait találhatjuk, amelyek segítségével tehetünk csökkenthetjük otthonunkban a pazarlást, illetve házilag készíthetünk el mindent, amire szükségünk van, a tisztítószertől kezdve a dezodorig.

Christy Turlington

A modell már évtizedek óta a divatiparban dolgozik, ezért pontosan tudja, hogy az mennyire káros a környezetre. Christy nagyon fontosnak tartja az újrafelhasználást, szerinte az újrahasznosított anyagokból készült ruhadarabokkal való munka nagyon inspiráló. Rendületlenül dolgozik a divatipar innovációján annak érdekében, hogy fenntartható jövőt biztosítson a szektor számára.

Shailene Woodley

A Csillagainkban a hiba színésznőjének szívügye, hogy az egyszer használatos műanyagok ellen kampányoljon, ezért az embereket is tudatosságra buzdítja. Minden pillanatot megragad, hogy felhívja a figyelmet a műanyagfelhasználás minimalizálására és arra, hogy aktivizálnunk kell magunkat a környezet védelme érdekében – céljáért egy olyan kezdeményezést is elindított, amelynek kereteiben megtisztítják a partokat az óceánba került hulladékoktól.

Julia Roberts

A Micsoda nő! sztárja a közönség előtt sem titkolja, hogy régen egyáltalán nem figyelt oda sem ő, sem a családja az ételpazarlásra. Mára viszont az egyik legetikusabb hollywoodi sztár lett belőle, aki törekszik az önellátásra és a hulladéktermelés csökkentésére. Lelkiismeretesen figyel saját fenntartható háztartására, és igyekszik mindent megtermelni magának, amit csak tud.

Anne Hathaway

A színésznő 2016-ban édesanyává válása után kezdte el kritikusan mérlegelni fogyasztásának mértékét, illetve annak hosszútávú következményeit. Egy zero waste blogger inspirálta abban, hogy tüzetesen átvizsgálja otthona minden helyiségét, hogy megtalálja, melyik területen hogyan tudja csökkenteni ökológiai lábnyomát. Felismerte, hogy a filmipar az egyik legkörnyezetszennyezőbb szektor, ezért folyamatosan változtatásra buzdítja munkatársait, és a menstruációja alatt is inkább a kelyhet választja tampon helyett.

Gisele Bündchen

A brazil topmodell nagy környezetvédő hírében áll. Nyilvánosan ellenzi az egyszer használatos műanyagokat, közösségi-oldalain a fenntarthatóságra inspirálja követőit. Szívügye az óceánok műanyagtól való megtisztítása: nemrég megfogadta, hogy felhagy a tengeri állatok ezreinek halálát okozó műanyagzacskók használatával.

Forrásaink voltak: via via és via


Még több zero waste téma itt:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!