fenntarthatóság

Nagy változás következik a vendéglátóhelyek minősítésében

2017 óta június 18-án ünnepeljük a Fenntartható Gasztronómia Napját. A kezdeményezést öt évvel ezelőtt az ENSZ, a FAO és az UNESCO indította útjára. Nem véletlen, hogy épp ezt a napot választotta a hazai fenntartható étkezést és vendéglátást népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány, hogy elindítsa megújított Fenntartható Vendéglátóhely minősítését. A sajtótájékoztatóra a legújabb fővárosi rendezvényhelyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben került sor, ahol a vendéglátóhelyek megkapták minősítéseiket és díjaikat, valamint lehetőségük volt a jelenlegi helyzetet is értékelni.

Nosalty

Zaccon növesztett gombát hoz zacctányéron az Onyx az idei Gourmet...

Az idei Gourmet Fesztivál témája az örökség, amit nagyon sok érdekes oldalról meg lehet fogni. Az Onyx Alkotói Közösség kreatív terében, a Műhelyben pedig nem mindennapi fogást találtak ezen a tematikán. A Gerbeaud híres kávéjának teljes életciklusa megjelenik az általuk megálmodott menüben: pecsenyelé, likőr és fagylalt készült belőle, majd a zaccon gomba nőtt, sőt, a tálalóedények is zaccból vannak. A különleges menü kint lesz a Gourmet Fesztiválon, érdemes megkóstolni!

Nosalty

Ma van a Föld napja – 9 étel, amivel te...

A Föld napjának ötlete először 1969-ben pattant ki John McConnell fejéből egy UNESCO-konferencián. Az első Föld napját ugyan 1970. március 21-én tartották, egy hónappal később egy amerikai egyetemi hallgató, Denis Hayes megalapította a Föld Napja Hálózatot, azóta pedig ezen a napon minden évben a világ 175 országa tartja meg ezt a fontos eseményt.

Nosalty

Így úszhatod meg a húsvétot pazarlás nélkül

Egy kis odafigyeléssel megúszhatjuk, hogy a húsvétkor felgyülemlett finomságok akár csak kis része is a kukában végezze a négynapos ünnep után. A Nébih maradékmentő programjának segítségével tudatosan figyelhetünk arra, hogy ne keletkezzen felesleges élelmiszerhulladék.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.