fenntarthatóság

Ezért jársz jobban, ha kapszulás kávét főzöl presszó helyett

Amennyiben minden reggelt feketével indítunk, nem árt, ha kicsit többet megtudunk arról, milyen hatásai is vannak a rendszeres kávéfogyasztásnak. A Tudatos Vásárlók kutatásából kiderül, milyen következményekkel jár a kávéfőzés – a bolygónk és a kávégépünk szempontjából. Mert egyáltalán nem mindegy, milyen kávét főzünk, hányszor és milyen gépen.

Nosalty

Ezért nem mindegy, melyik kávét veszed le a polcról a...

Mindegy, hogy mindennapos vagy alkalmi fogyasztók vagyunk, biztosan vannak olyan tényezők, amelyek fontosak számunkra a kávénk kiválasztásánál. Azonban az íz, az ár vagy az erősség mellett érdemes lehet figyelembe venni a fenntarthatóságot is, és elkötelezni magunkat egy olyan márka mellett, amelyik határozottan kiáll a jövőnk megőrzésének ügyéért.

Nosalty

8 tartható utazási tipp, hogy „zöldebb" legyen a nyaralás

Ma már mindenhol és mindenben törekszünk a környezetbarát és fenntartható megoldásokra. Éppen ezért a nyaralás során sem kell lemondani a zöld szemléletről, és ezzel a tudattal még inkább élvezni fogjuk a nyári vakációt. Összegyűjtöttünk nektek 8 zöld nyaralós tippet, amelyekkel tiszta lelkiismerettel indulhatsz megpihenni.

Balogh Lilla

7+1 vidéki csomagolásmentes bolt, amit meg kell ismerned

A budapesti csomagolásmentes boltok után megmutatjuk a főváros vonzáskörzetében megbúvó és a nagyobb vidéki városokban fellelhető csomagolásmentes üzleteket is. Ha ilyen boltban szerzed be a főzés hozzávalóit, akkor már tettél azért, hogy jobb hely legyen a bolygónk.

Nosalty

Itt ehetsz háztáji csirkepaprikást a belváros nyüzsgő szívében

Budapest belvárosára nem feltétlenül gondoltunk úgy, hogy ott megtalálhatjuk a vidék legzamatosabb ízeit. Eddig. A Tati novemberi megnyitásával azonban minden megváltozik: az étteremben az élet lelassul, az autózaj eltűnik, nem marad más, csupán a természettel egy ritmusban változó étlap, azon pedig a legistenibb aromák, textúrák és színek.

Nosalty

Tanuld meg a legmenőbb magyar séfektől, hogy mi az a...

Ki Mit Tesz – a konyha körül: zöldügyek, egészség, tudatosság címmel indít edukációs kampányt a Piqniq Budapest és a Mastercard. A kampány célja, hogy az étkezésünket érintő legégetőbb témakörökben – fenntarthatóságról, egészségtudatosságról, gazdaságosságról – adjon hasznos, könnyen érthető és konkrét eszközrendszert azoknak, akik fejlődnének és cselekednének jövőjük érdekében.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Inkább az ára számít egy terméknek, mint a minősége

Az Auchan szakértői szerint manapság egyre inkább az ár számít, amikor édességet vásárolunk az ünnepekre. A fogyasztói kosárba jellemzően kevesebb termék kerül a tavalyi évekhez képest, és az előre elkészített csomagok és díszkosarak helyett is a vásárlók inkább maguk állítják össze az édességcsomagokat. Egyre népszerűbbek a sajátmárkás és a kimért termékek.

Nosalty

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.