Itt van újra a MŰANYAGMENTES JÚLIUS, próbáljuk meg együtt megmenteni a Földet!

A műanyagmentes július az elmúlt évek egyik legfontosabb hónapjává vált. Az egész világon is egyre népszerűbb mozgalom célja, hogy egy teljes hónapon keresztül mellőzzük a műanyag használatát, ha pedig tudjuk, teljesen száműzzük életünkből bolygónk és környezetünk egyik legnagyobb ellenségét.

A Nosalty idén is csatlakozik a műanyagmentes július mozgalomhoz, a következő egy hónapban pedig számos tippet, trükköt és praktikát osztunk majd meg veletek azért, hogy együtt könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjunk nemet mondani a Földünket óriási mértékben károsító műanyagra.

Itt van újra a MŰANYAGMENTES JÚLIUS, próbáljuk meg együtt megmenteni a Földet!

Tavaly nagy változás lépett életbe: 2021. július 1-től Magyarországon is betiltották az egyszer használatos műanyagok forgalomban való felhasználását, amely egy teljesen új lehetőséget nyújtott az újrakezdéshez: nem lesz több műanyag szívószál, pohártető, kávés keverőpálca, ételtároló és zacskó sem, a lebomló anyagból/papírból készült alternatívák pedig remélhetőleg sokkal élhetőbb körülményeket fognak majd biztosítani számunkra.

A műanyag ellen való fellépés ezzel azonban még nem ér véget, hiszen a csomagolások, a palackok, a poharak és a már legyártott, háztartásokban található műanyagok ugyanis még évekig benne maradnak a körforgásban. A tavalyi szabályozás óta is még sok helyen találkozhattunk ezekkel.

Az egyszer használatos műanyagok száműzése egy egész életen át minket foglalkoztató fontos ügy, hiszen évente világszinten mintegy 300 millió tonna műanyagot termelünk. Ennek a mennyiségnek a fele egyszer használatos műanyag, amiket bár csak napokig, órákig vagy percekig használunk, nem lebomló anyag révén mégis több száz évig a Földön maradnak.

A Nosalty elkötelezett híve a fenntarthatóságnak

A Nosalty elkötelezett híve a fenntarthatóságnak, immáron pedig ötödik éve csatlakozik a műanyagmentes július kihíváshoz, hiszen kiemelt fontosságúnak tartja, hogy széles körben népszerűsítse a műanyagmentes életmódot. Célunk, hogy olvasóink könnyű, praktikus módszereket ismerjenek meg és alkalmazzanak a gyakorlatban nemcsak a műanyagmentesség, de az újrahasznosítás terén is.

Idén júliusban számos témával foglalkozunk majd a műanyagmentességet érintően: Hogyan vásárolhatunk praktikusan és fenntartható módon, milyen alternatív megoldásokkal tudjuk környezetünkben is visszaszorítani a műanyagok használatát, hogyan hasznosíthatunk újra már meglévő eszközöket otthonunkban, és arról is szó lesz, hogyan fog megváltozni az életünk, ha globális szinten vissza tudjuk szorítani a műanyagból készült termékek használatát, forgalmazását.

Csatlakozz hozzánk te is, váltsuk le a műanyagot együtt, könnyen, okosan, játékosan!


Csatlakoznál a műanyagmentes hónaphoz? Íme néhány egyszerű praktika, ami segíthet a változásban!

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek