Cékla - folsav lilában

Engedd el az ecetes céklasalátát, inkább süsd meg vagy fogyaszd nyersen ezt a gyönyörű színű zöldséget! 

Gyerekkorunkból mindannyian ismerjük a sült csirkecomb mellé tálalt ecetes céklasalátát. De érdemes más irányban is próbálkozni ezzel a kiváló zöldséggel, ha megsütöd, földes íze csodásan érvényesül, nyersen fogyasztva pedig a cékla teljes C-vitamin tartalmát megőrizheted*!Alacsony energia-, magas élelmi rost tartalom - fogyókúrázóknak, egészségesen élni vágyóknak kitűnő választás. Bár a zöld, leveles zöldségeket szoktuk jellemzően folsav-beviteli forrásként ajánlani, de láthatjuk, hogy megy ez azért lilában is - egy közepes cékla elfogyasztásával már majdnem a teljes napi szükségletet biztosítottad.

Leves, saláta, lila rizottó - kell ennél több? Ha igen, itt találod meg további céklás receptjeinket.

  1. 1.

    Almás nyers cékla mazsolával és dióval

  2. 2.

    Ukrán céklaleves

  3. 3.

    Fetás-pirított mogyorós cékla

  4. 4.

    Gyömbéres-balzsamecetes céklasaláta

  5. 5.

    Sült céklás rizottó rukkolával és kecskesajttal

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.