Ezt az alapanyagot add a főtt brokkolihoz, hogy egészséges maradjon

A brokkoliról mindenki tudja, hogy szuperegészséges zöldség, viszont azt is, hogy főzés útján sok tápanyag elvész belőle. Ez ellen tudsz tenni, ha egy egyszerű alapanyagot hozzáadsz főzés közben. Már mutatjuk is miről van szó!

A brokkoliból igen sok értékes tápanyag távozik főzés közben, de ennek orvoslására van egy tuti tippünk, amivel megőrizhetjük ezen vegyületek egy részét. Mindössze egy hétköznapi fűszert kell hozzáadnod főzés közben a brokkolihoz!

Brokkoli főzés közben
Ezt az alapanyagot add a főtt brokkolihoz, hogy minél több tápanyagot megőrizzen

A brokkoli számos értéke megőrizhető, ha őrölt mustármagot adsz főzés közben a forrásban levő brokkolifejekhez!

A brokkoliban természetesen jelen lévő myrosinase enzim a főzés során lebomlik, ami csökkenti a zöldség tápanyagtartalmát. Az őrölt mustármag viszont tartalmaz myrosinasét, amely újraaktiválja a brokkoliban lévő glükozinolátokat, ezáltal visszaállítja a főzés során elveszett jótékony vegyületeket.

Ezek a vegyületek segíthetnek a rák, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, valamint más egészségügyi problémák elleni védekezésben.

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...