A brokkoliból igen sok értékes tápanyag távozik főzés közben, de ennek orvoslására van egy tuti tippünk, amivel megőrizhetjük ezen vegyületek egy részét. Mindössze egy hétköznapi fűszert kell hozzáadnod főzés közben a brokkolihoz!
A brokkoli számos értéke megőrizhető, ha őrölt mustármagot adsz főzés közben a forrásban levő brokkolifejekhez!
A brokkoliban természetesen jelen lévő myrosinase enzim a főzés során lebomlik, ami csökkenti a zöldség tápanyagtartalmát. Az őrölt mustármag viszont tartalmaz myrosinasét, amely újraaktiválja a brokkoliban lévő glükozinolátokat, ezáltal visszaállítja a főzés során elveszett jótékony vegyületeket.
Ezek a vegyületek segíthetnek a rák, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, valamint más egészségügyi problémák elleni védekezésben.
További hasznos konyhai tippek várnak itt: