Ezt az alapanyagot add a főtt brokkolihoz, hogy egészséges maradjon

A brokkoliról mindenki tudja, hogy szuperegészséges zöldség, viszont azt is, hogy főzés útján sok tápanyag elvész belőle. Ez ellen tudsz tenni, ha egy egyszerű alapanyagot hozzáadsz főzés közben. Már mutatjuk is miről van szó!

A brokkoliból igen sok értékes tápanyag távozik főzés közben, de ennek orvoslására van egy tuti tippünk, amivel megőrizhetjük ezen vegyületek egy részét. Mindössze egy hétköznapi fűszert kell hozzáadnod főzés közben a brokkolihoz!

Brokkoli főzés közben
Ezt az alapanyagot add a főtt brokkolihoz, hogy minél több tápanyagot megőrizzen

A brokkoli számos értéke megőrizhető, ha őrölt mustármagot adsz főzés közben a forrásban levő brokkolifejekhez!

Sajttal besütött brokkoli

A sült zöldségek tökéletes köretként szolgálnak bármilyen húsétel mellé. A legjobb bennünk, hogy még egyedül is megállják a helyüket, ha csak egy gyors, könnyed falatra vágyunk. ...

A brokkoliban természetesen jelen lévő myrosinase enzim a főzés során lebomlik, ami csökkenti a zöldség tápanyagtartalmát. Az őrölt mustármag viszont tartalmaz myrosinasét, amely újraaktiválja a brokkoliban lévő glükozinolátokat, ezáltal visszaállítja a főzés során elveszett jótékony vegyületeket.

Ezek a vegyületek segíthetnek a rák, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, valamint más egészségügyi problémák elleni védekezésben.

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Szaftos vegán mac&cheese

Bizony, sajt nélkül is lehet sajtos makarónit készíteni: ez a vegán recept ráadásul nem az élelmiszerboltok feldolgozott sajthelyettesítő termékeit használja, hanem egészséges ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...