Ezzel a zöldséggel elkerülheted a cukorbetegséget... és lehet, hogy éppen ma tetted tányérra

A zöldség, ami virító zöld színével, furcsa illatával és vicces, faszerű kinézetével sok gyerek és felnőtt mumusa - pedig jól elkészítve tényleg finom, sőt, úgy tűnik, még a cukorbetegség kialakulása ellen is megvédhet.

A legtöbb gyerek utálja, sokan pedig még felnőtt korukban sem igazán csípik, pedig egyre több információmorzsa lát napvilágot arról, mennyire egészséges is a brokkoli. A vérrögképződés mellett, úgy tűnik, a cukorbetegséget is megelőzheti, ha rendszeresen fogyasztjuk.

A Göteborgi Egyetem kutatói szerint a rendszeres brokkolifogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét

- írja az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer Facebook-oldala.

Rendszeres brokkolifogyasztás = Alacsonyabb vércukorszint

Amellett, hogy a brokkolinak olyan remek élettani hatásokat is tulajdonítanak, mint az anyagcsere-szabályozás vagy a vérrögképződés megakadályozása - utóbbiról mi is írtunk már, ezúttal a vércukorra gyakorolt hatását vizsgálták.

A kutatók mérése szerint alacsonyabb volt az éhgyomorra mért vércukorszint azoknál a résztvevőknél, akik szulforafánt szedtek, mely egy, a brokkoliban is megtalálható természetes vegyület.

Nagyobb javulást tapasztaltak a vércukorértékekben azoknál, akiknek:

  • alacsonyabb volt a testtömeg-indexük (BMI),
  • nem volt zsírmájuk,
  • sem magas inzulinjuk,
  • sem súlyos anyagcserezavaruk.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek