Élelmiszerek, melyek hozzájárulnak a zsírmáj kialakulásához

Sokan azt gondolják, hogy csak az alkohol lehet felelős a zsírmáj kialakulásáért, azonban más egyéb élelmiszerek is hozzájárulhatnak.

A nem alkoholos eredetű zsírmáj napjainkban a leggyakoribb krónikus májbetegség. Kialakulásának hátterében a szervezetben felhalmozódó zsír áll, nem a nagymértékű alkoholfogyasztás, amely szintén ilyen jellegű elváltozást eredményezhet. A zsírmáj kialakulásához nagyban hozzájárul az életmód, azon belül a táplálkozás. Nézzük, melyek azok az élelmiszerek, melyek gondot okozhatnak.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz étrendekről, diétákról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...