A házi joghurtkészítés öröm, egészség és megtakarítás. Készítsétek el velünk Pipsann szakácsunk házi, kókuszos joghurtját! A babátok imádni fogja!
Ennél a receptnél annak sem kell elkeserednie, akinek nincs joghurtkészítő gépe: nem kell mást tennie, mint biztosítania 8-12 órán át az egyenletes, 35-40 fok meleget (pl. fűtőtesten).
Kókuszos, házi joghurt babáknak (1,5 éves kortól)
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1 l házi tej (2,8 vagy 3,6 %-os)
- 1 kis pohár natúr, élőflórás joghurt
- 50 g kókusztejpor
- 2 ek tejpor
- 100 g cukor
- 35 g kókuszreszelék (apró szemű)
Elkészítés:
- A tejet lassú tűzön felforraljuk, miközben belekeverjük az összes hozzávalót, kivéve a joghurtot.
- Megvárjuk, amíg a kókuszos tej annyira lehűl, hogy már nem csípi az ujjunkat, kb. 40 fokra. Ekkor belekeverjük az élőflórás joghurtot.
- Ezután mehet a joghurtkészítőbe 8-12 órára, majd a hűtőbe.
A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>