Bolti helyett, házi joghurt a babáknak

A házi joghurtkészítés öröm, egészség és megtakarítás. Készítsétek el velünk Pipsann szakácsunk házi, kókuszos joghurtját! A babátok imádni fogja!

Ennél a receptnél annak sem kell elkeserednie, akinek nincs joghurtkészítő gépe: nem kell mást tennie, mint biztosítania 8-12 órán át az egyenletes, 35-40 fok meleget (pl. fűtőtesten).

Kókuszos, házi joghurt babáknak (1,5 éves kortól)

Hozzávalók 6 adaghoz:

Elkészítés:

  1. A tejet lassú tűzön felforraljuk, miközben belekeverjük az összes hozzávalót, kivéve a joghurtot.
  2. Megvárjuk, amíg a kókuszos tej annyira lehűl, hogy már nem csípi az ujjunkat, kb. 40 fokra. Ekkor belekeverjük az élőflórás joghurtot.
  3. Ezután mehet a joghurtkészítőbe 8-12 órára, majd a hűtőbe.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.