Komoly betegséget okozhatnak az olajban sült ételek

Bármennyire is finomak, egyáltalán nem tesznek jót a szervezetünknek az olajban sült ételek, ráadásul a mentális egészségünkre is rossz hatással vannak.

A legfrissebb kutatások szerint az olajban sült ételek fogyasztása összefüggésbe hozható a szorongás és a depresszió kialakulásának kockázatával. Érdekesség, hogy ez a jelenség inkább a fiatalok körében fordul elő, azon belül is inkább a férfiakat érinti.

Komoly betegséget okozhatnak a zsírban sült ételek

A PNAS tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy kínai kutatócsoport arra jött rá, hogy az olajban sült ételek – különösen a sült krumpli – gyakori fogyasztása 12 százalékkal növeli a szorongás, és 7 százalékkal a depresszió kialakulásának kockázatát ahhoz képest, mintha nem fogyasztanánk ilyen ételeket.

Persze a kutatók erősen hangsúlyozzák, további eredményekre van még szükségük ahhoz, hogy ezt kijelenthessék, ugyanis az még nem világos számukra, hogy maguk a zsíros ételek okozzák-e a mentális problémákat, vagy inkább a depresszióra és szorongásra hajlamos emberek fogyasztanak gyakrabban ilyen élelmiszereket.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Indul a projekt, ami segít jobban átlátni a boltok „fenntartható”...

Ugyan mindannyian törekszünk arra, hogy vásárlásaink során a fenntarthatóbb és egészségesebb termékeket emeljük le a polcról, ez a döntés sajnos nem mindig ilyen egyszerű vagy egyértelmű. Ezen a helyzeten próbál majd javítani a Consumers' Understanding of Eating Sustainably nevet viselő európai uniós projekt, amelyben a Tudatos Vásárlók Egyesülete is résztvesz.

Nosalty

További cikkek