Ez az orvos egészen különleges kezelést talált a mentális problémákra

Xanax helyett orchideát ajánl a betegeinek, a tudomány pedig igazolja a módszerét.

Egy manchesteri orvos nagyon furcsa módját találta a mentális problémákkal hozzá forduló betegek kezelésének: gyógyszerek szerint növényeket ír fel nekik, amelyekről gondoskodniuk kell. A páciensek olyan gyógynövényeket, zöldségeket és szobanövényeket kapnak, amelyeket fel kell nevelniük, majd végül egy közösségi kertbe kell visszaültetniük. Ez utóbbi akció lehetőséget ad arra is, hogy rendszeresen emberek közé menjenek.

A tudomány az orvos módszerei mögött áll: többször kimutatták már, hogy a szobanövények, vagy akár csak maga a zöld növényzet is pozitív hatással van az ember mentális állapotára. Megnövelik a lakás oxigénszintjét, segítenek távol tartani a betegségeket, stresszmentesítenek és kreatívvá tesznek, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A stresszmentesítés pedig már magában is rengeteget segíthet a mentális problémák kezelésében.

A kezdeményezés egyébként egy olyan manchesteri közösségtől indult, ahol kevés a park, a zöld terület. Cornbrookban azt vallják, hogy már az is sokat segíthet a mentális rendellenességeknél, ha a beteg valamiért felelősséget érez, valamit nevelnie kell, törődnie kell a növénnyel.

Persze nem minden mentális problémára jelenthet megoldást a növénynevelés, de Cornbrook közösségében egyelőre működik a módszer az olyan állapotoknál, mint az enyhe depresszió, a szorongás vagy a komolyabb stressz. Ráadásul a módszerrel nemcsak a növénynevelés segíthet a problémákon, hanem a közösségi kert látogatása is: itt azok, akik egyébként nem szívesen mozdulnának ki a mentális betegségük miatt, közösségre találhatnak, a szociális interakciók pedig megint csak javíthatnak az állapotukon.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek