Ezért száműzik a berlini egyetem menzájáról a legtöbb húsételt

Fontos döntést hozott az egyik német egyetem a klímavédelem érdekében: kiiktatják a húsételek nagy részét a menzájukról.

Egy 2019-es felmérésből kiderült, hogy a berlini tanulók 13,5 százaléka vegánnak (a német populációban a bevallottan vegánok aránya 1,6 százalék), 33 százalékuk pedig vegetáriánusnak tartja magát. A diákok közül sokan a klímavédelem miatt étkeznek húsmentesen.

Ezért is dönthetett úgy 4 berlini egyetem 34 menzája, hogy igazodnak a diákok étrendjéhez, és októbertől a hét 4 napján a napi választék 68 százalékban vegán, 28 százalékban vegetáriánus, 2 százalékban pedig halas ételből áll majd, és mindösszesen egyfajta húsételből lehet majd választani.

Főként azért dolgoztuk ki az új koncepciót, mert a diákok folyamatosan azzal kerestek meg minket, hogy biztosítsunk klímabarátabb menüt számukra

– idézte a Guardian Daniela Kummle-t, a témával foglalkozó Studierendenwerk szervezet egyik munkatársát.

A tanulók a téli hónapokban olyan ételek közül válogathatnak majd, mint a hajdina vagy a tönkölybúza grillezett édesburgonyával vagy marinált céklával és szezámmaggal, vagy a különféle tésztaételek sajttal és paradicsommal.

Jelenleg Németországban az egyetemi menzákon a teljes menü 30-50 százaléka vegetáriánus, így októbertől tényleg hatalmas lesz a változás .


Még több a vegánságról:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek