10 cukrászat, akikre nyugodt szívvel rábízhatod az idei bejglit

Diós, mákos, gesztenyés, mogyorókrémes, pisztáciás, cukormentes, gluténmentes… folytathatnánk a sort. A bejgli örök és a spirálos töltelék maga a karácsony. De mi van, ha idén úgy döntünk, másra bízzuk a sütését?

Természetes, hogy a házi bejgli a ráfordított időtől, törődéstől és szeretettől annyira finom, még abban az esetben is, ha nem egészen tökéletes. De dobhatja úgy az élet, hogy a bejglirendelés egyszerűen jobb opció: nem jut idő elkészíteni, netán nem is szeretjük ennek az ünnepi süteménynek az időigényes procedúráját, esetleg tényleg profikra bíznánk a 2022-es sütemény ügyét, és bejglirendelésre adnánk a fejünket, akkor még pont időben vagyunk ahhoz, hogy kinézzük és lefoglaljuk a klasszikus vagy az extrább, esetleg allergénektől mentes változatot.

Budapest: Nándori Cukrászda

Diós, mákos, szilvalekváros, gesztenyés-karamellás, a cukrászda saját Nándori fantáziabejglije is rendelhető, melyek félkilós rudakat jelentenek. Készítenek bejglikoszorút is, ami látványos, 800 grammos szépség.

Árak: 3650 forinttól 5800 forintig

A Nádori Cukrászda diósa / Fotó: Facebook

Érd: Pataki Bejglifutár

A neves érdi cukrászda kész „bejglifutárt” álmodott meg a közelgő ünnepek kedvéért. Mákos, diós, mákos-aszalt meggyes, diós-aszalt vörös áfonyás, marcipános-aszalt sárgabarackos, gesztenyés-kandírozott narancsos bejgli sül náluk. Egységesen félkilós sütemények.

Árak: 4500 forinttól 5500 forintig

A Pataki mákosa / Fotó: Facebook

Gödöllő: Boldog Torta

Citrussal kínált mákos, egy kis rummal készített diós és gesztenyés változatok közül válogathatunk Gödöllőn. Mindegyik félkilós, gazdag töltelékkel ellátott bejgli, háziasan.

Árak: 3600 forinttól 3700 forintig

A Boldog Torta kínálata / Fotó: Facebook

Miskolc: Desszertem

A Desszertemben 550 grammos egy mennyei tekercs, ráadásul a megszokott ízeken csavartak egyet és extra kivitelben érkezhetnek, ha tőlük rendelünk. A diós tokaji aszút, a mákos tonkababot és kandírozott narancsot kapott. Készül cukor helyett édesítős megoldás is, valamint a tényleg nagyon szofisztikált bejglik, mint az iráni pisztáciás-amaréna meggyes vagy a gesztenye-yuzus marcipán.

Árak: 3490 forinttól 5590 forintig

A Desszertem ínyenc süteményei / Fotó: Facebook

Debrecen: Kismandula Cukrászdák

A Kismandula bejglik félkilósak és diós, mákos, marcipános, gesztenyés, aszalt gyümölcsös, debrecenis mézes-mákos-narancsos, szilvás-diós, narancsos-marcipános a felhozatal. Ezen kívül a klasszikus diósból és mákosból bizony paleo megoldás is rendelhető.

Árak: 2800 forinttól 3990 forintig

A Kismandula kínálata / Fotó: Facebook

Szeged: REÖK Kézműves Cukrászda

A Magyar Cukrász Ipartestület szerint díjnyertes a REÖK mákos bejglije, amiből szerencsére mi is rendelhetünk. További változatok és árak kérésre a cukrászdától.

Szeged sem marad bejgli nélkül / Fotó: Facebook

Pécs: Trüffel Cukrászda

A pécsi Trüffelben az alap begjli is tönkölylisztből készül. Mákos és diós érhető el, félkilós kivitelben. Ezen felül pedig ugyanezek nyírfacukorral, mindazoknak, akiknek tartózkodniuk kell a finomított cukortól.

Árak: 3190 forinttól 3390 forintig

A Trüffel diósa / Fotó: Facebook

Székesfehérvár: Damniczki

500 grammos a híres Damniczki Cukrászda bejglije is. Diós, mákos, marcipános, aszaltszilvás-diós, aszaltszilvás-mákos közül választhatunk és biztosan mesteri sütit kapunk.

Árak: 4500 forint

Székesfehérváron ilyen mákost kaphatunk / Fotó: Facebook

Szombathely: Karamell Cukrászda

Mákos, diós, gesztenyés, zserbós és sós mogyorós bejglik sülnek a szombathelyi Karamell Cukrászda műhelyében idén adventkor. Utóbb elég extrémen hangzik ahhoz, hogy kedvet kapjunk hozzá!

Árak: 4690 forint

A kép csak illusztráció

Győr: Bécsi Kávéház

Győrben a Bécsi Kávéházban segítenek a bejglitől idegenkedő vagy időhiányos háztartásoknak. Mákos, diós, zserbós, aszaltszilvás-mákos, gesztenyés-narancsos és marcipános-aszaltgyümölcsös bejglivel például.

Árak: 3490 forinttól 3990 forintig

A kép csak illusztráció

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több cikk az ünnepi készülődéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek