Banánhéjból is készíthetsz bacont, ha hiányzik a szalonna íze

Új trend ütötte fel a fejét az interneten, mely a növényi étrendet követő embereknek is visszahozhatja a ropogós, füstös és kellemesen sós bacon ízét. Figyelem, a recept főszereplője nem más lesz, mint a kidobásra ítélt banánhéj!

A fenntarthatóság és a növényi étrend jegyében az elmúlt években számos olyan étel és recept született, amely a húsevő életmódot elhagyó, leginkább növényi étrendet követő embereknek is megengedi, hogy bűntudat nélkül élvezzék növényi alapú, mégis húsra emlékeztető ételek ízét. Az elmúlt napokban egy új trend ütötte fel a fejét az interneten, melyben az emberek banánhéjból próbálnak meg bacont készíteni. A nem éppen hétköznapi étel receptjét egy amerikai gasztroblogger, Charles W. Hunter III igyekezett tökéletesre fejleszteni.

*Figyelem, bio, vegyszermentes, kezeletlen banánt használjunk!

Ahogy az a blogger részletes bejegyzéséből is kiderül, nem kevés hozzávaló szükséges ahhoz, hogy a banán máskor kidobásra ítélt héja baconszerű állagot és ízt vegyen fel. Az étel egy sok összetevős marinádban kell, hogy pácolódjon, melynek egyszerre kell tartalmaznia többek között szójaszószt, barna cukrot, worchestershire-szószt és folyékony füstöt is (ez utóbbi egy mostanában egyre népszerűbb, füstös ízt és illatot adó összetevő). Amint a banán átveszi az fűszerek és szószok ízét, jöhet is a sütés, melynél a következőkre kell figyelni a receptet készítő blogger szerint:

Mivel banánhéjról és egy cukros pácról van szó, érdemes egy hideg, nagyon kevés (avokádó)olajjal kikent serpenyőbe tenni a héjakat. A sütésnél végig jól kell figyelni a héj sülését, akár félpercenként-percenként érdemes fordítani egyet a "baconon", nehogy odaégjen. A végeredmény egy ropogós, gyönyörűen megbarnult vega baconhelyettesítő lesz!

Charles W. Hunter III banánbaconjei, melyekről a fotót Twitter oldalán osztotta meg

Hiába azonban a tökéletesített vegetáriánus recept, (ugyanis a Worchestershire-szósz nem vegán) Charles W. Hunter szerint fontos megjegyezni, hogy a sült banánhéj íze sosem lesz teljesen olyan, mint az igazi baconé. A folyékony füst és az étel állaga ugyan emlékeztet majd a sült szalonnára, és a húshelyettesítő jól passzol majd szendvicsekbe, salátákba, a banán héjának mindig is lesz egy enyhén kesernyés íze, amely még a sok összetevős marinádnak köszönhetően sem tűnik el. A gasztroblogger szerint minél érettebb, barnásabb banánhéjat választunk a sütésre, annál kevésbé lesz érezhető a banánhéj valódi íze.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...