A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

A rostban gazdag, kiegyensúlyozott étrend az egészség egyik alapköve, hiszen támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, csökkenti a gyulladásokat, és segíthet megelőzni a komolyabb bélrendszeri problémákat. De mi van akkor, ha a szervezeted nem viseli jól a magas rostbevitelt? Sokan tapasztalnak puffadást vagy hasi diszkomfortot bizonyos rostok fogyasztása után, így inkább kerülik őket. Itt jön képbe a bambuszrost!

Ez az emésztőrendszer-barát rostforrás tökéletes alternatívát jelent azoknak, akik kíméletes, de hatékony megoldást keresnek a béltisztításra. Bár valamivel drágább, mint más rostforrások, előnyei miatt egyre népszerűbb.

Kattints a képre, és tudd meg, miért érdemes beépíteni az étrendedbe a bambuszrostot!

Hogyan fogyasszuk?

A napi ajánlott rostbevitel nők számára 25-30 gramm, férfiaknak valamivel több, ebből napi 5-10 grammot érdemes bambuszrostból fedezni. Kezdésként napi 5 gramm javasolt, amit fokozatosan lehet növelni. A bambuszrostot elkeverheted vízben, turmixban, joghurtban vagy akár egy tányér krémlevesben is – íztelen és szagtalan, így bármilyen ételbe könnyen beilleszthető.

Ha természetes módon szeretnéd támogatni az emésztésedet és az egészségedet, a bambuszrost tökéletes választás lehet!

Forrásunk volt.


Még többet a rostokról itt olvashatsz:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...