Engedd, hogy ez a bársonyosan krémes fehérbab-leves melegítsen fel

Itt van az ősz, itt van újra, és ezzel elérkezett ennek a lélekmelengető, krémes fehérbabos levesnek is az ideje. Nincs is jobb időszak, mint ilyenkor megfőzni ezt az egyszerre laktató és rendkívül egészséges fogást, amibe egy extra hozzávaló is került: fodros kel!

Sárguló őszi falevelek, csípős hideg és egy mamaféle, zománcozott lábasban rotyogó, bársonyosan sima, ultrakrémes textúrájú fehérbab-leves. Ha ezen szavak hallatán a te szíved is megdobbant, akkor ezért a fogásért te is odaleszel!

Krémes fehérbab-leves fodros kellel, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Hering András

Arról nem is beszélve, hogy ennek az őszies színű levesnek az egyik fő összetevője, a fehér bab az egyik legmagasabb rosttartalmú babféle, így nagyon egészséges és koleszterinbarát ételt tudunk készíteni belőle. Sőt, káliumtartalmának köszönhetően képes lehet csökkenti a vérnyomást is!

Mivel manapság egyre népszerűbbé válnak a magával sűrített főzelékek és levesek, így mi is tejszín nélkül készítettük a buja és bársonyosan sima textúrájú levesünket. A fodros kellel megbolondított fogás krémességének titka abban rejlik, hogy a babot, az alaplevet és a párolt zöldségeket turmixoljuk, majd visszakeverjük a lábasba.

Ha főzéskor füstölt pirospaprikával készíted a levest, akkor hasonló ízhatású lesz a végeredmény, mintha füstölt hússal főtt volna, pedig valójában egy vegán bablevest készítettél.

Krémes fehérbab-leves fodros kellel, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Hering András

Ne feledd, hogy ha száraz babot használsz, akkor főzés előtt nagyjából 6-8 órán át áztasd vízbe. Az áztatási folyamatnak köszönhetően megpuhulnak a babok, illetve csökkennek az emésztési mellékhatások is.

Ha másféle bablevesre vágynál:

Recept és fotók: Hering András

A 'krémes fehérbab-leves fodros kellel' receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Krémes fehérbab-leves fodros kellel, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Indul a projekt, ami segít jobban átlátni a boltok „fenntartható”...

Ugyan mindannyian törekszünk arra, hogy vásárlásaink során a fenntarthatóbb és egészségesebb termékeket emeljük le a polcról, ez a döntés sajnos nem mindig ilyen egyszerű vagy egyértelmű. Ezen a helyzeten próbál majd javítani a Consumers' Understanding of Eating Sustainably nevet viselő európai uniós projekt, amelyben a Tudatos Vásárlók Egyesülete is résztvesz.

Nosalty

További cikkek