Nemhogy a babkának, de sokszor még a hagyományos kalácsnak is kissé félve állunk neki. Ez a foszlós péksütemény a Közép-Európából kivándorolt zsidósághoz köthető, amivel nem lőhetünk mellé, ha karácsonyi sütemény gyanánt a vendégeknek tálaljuk. Aki már készítette, biztosan tudja, hogy kelt tésztás finomságról van szó, de lássuk, mi kell ahhoz, hogy a legfoszlósabb végeredményt kapd, és büszkén tarthasd a kezedben babkádat!
![Narancslekváros-mákos babka](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/0T/hh/narancslekvar-mak-babka.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=f33ef6e00cd667b50c228ff0e6214361)
A babka áltálában kinyújtott, megkent és felcsavart fonatok összeállításából jön létre. Azonban, mielőtt rögtön a közepébe vágnánk, nem mindegy, hogy hogyan és mennyi ideig kelesztjük tésztánkat.
Ha idén karácsonykor te szeretnéd a legfoszlósabb babkát sütni, akkor az összeállított tésztát egy kiolajozott tálban, légmentesen lezárva pihentesd 8-12 órát a hűtőben!
Vannak receptek, melyek másodkelesztéssel operálnak, de ha igazán foszlós végeredményre vágysz, akkor add meg a módját, és légy türelmes a tésztával.
Ha szeretnéd igazán ünnepivé varázsolni az elkészült süteményt, akkor kend meg alaposan narancslekvárral. Ha pedig nem desszertként szolgálnád fel, akkor sós verzió is készülhet, például egy pesztós babka formájában.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide: