Babával a strandon!

Menthetetlenül elérkezett a strandszezon, amit a babák is örömmel fogadnak. Milyen enni-innivalót vigyünk magunkkal a partra, és mit válasszunk a hagyományos kínálatból?

Ha kisbabánkkal strandolni megyünk, étkezés szempontjából az alábbi lehetőségeink vannak. Ha szállásunk közel van a vízhez, akkor a főétkezésekre visszatérhetünk oda, ez bizonyos szempontból a legkényelmesebb megoldás, hiszen ott van hűtő, kamra, készíthetünk magunk frissen meleg ételt.

Babáknak való recepteket itt találsz >>

Ha viszont nem szándékozunk ebédre visszaugrani a szállásra, két megoldás közül választhatunk: viszünk magunkkal ételt vagy a strandon vásárolunk.

Ha magunkkal viszünk ételt, a legfőbb gond az eltarthatósággal kapcsolatban merül fel, hiszen a 30 fokos hőségben gyakorlatilag minden étel villámgyorsan tönkremegy. Amivel próbálkozhatunk: friss gyümölcs (például őszi-, sárgabarack, dinnye), amit érdemes egészben vinni inkább és a strandon egy villával összenyomkodni, megfelelő méretű darabokra vágni.

Szintén jó szolgálatot tesznek a ropogtatnivalók – például pászka, puffasztott gabonatermékek, natúr, nem csokoládés kekszek, kenyér, zsemle, kifli.

Ha van hűtőtáskánk, vihetünk otthonról előre gabonapehellyel elkészített zöldség- vagy gyümölcspépet is, de ez ne töltsön még a táskában sem el több időt egy óránál.

A sztenderd hazai strandbüfék kínálatából kevés dolgot javasolnék babáknak. A lángos, a sült burgonya, a hamburger, a sült hekk magas zsírtartalmú, ráadásul ez utóbbi esetében nagyon vigyázni kell a szálkákkal. Ugyanakkor a hal fehér húsát, alapos átvizsgálás után 1 év fölötti gyermekeknek már adhatjuk. Ha akad a büfé kínálatában esetleg húsleves, zöldségleves, párolt rizs, főtt burgonya, ezekből ehetnek a gyermekek. A fagylalt, a jégkrém, a jégkása semmiképpen sem nélkülözhetetlen elemei a babaétrendnek, ráérnek ezekkel későbbi életkorukban is megismerkedni.

A nyári hőségben különösen fontos, hogy a gyermekek eleget igyanak, de ne adjunk nekik szénsavas üdítőitalt, hozzáadott cukorral készült gyümölcsleveket. Legyen nálunk mindig víz, szénsavmentes ásványvíz, amivel gyakran kínáljuk a babát.

Mit igyon a gyerek? >>

NoSalty-tipp: Ha a strandon étkezünk, legyen nálunk mindig törlőkendő, papírszalvéta, ivóvíz, tál, pohár, villa, kanál, kés.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.