"Anyukám brutál módon tanított főzni" - Molnár-Szilágyi Sylvi, Caramel cuki felesége főzött nekünk

Vagány anyuka, üzletasszony, nem mellesleg az ország egyik legsikeresebb énekesének, Caramelnek a felesége. Ő Molnár-Szilágyi Sylvi, aki isteni sült oldalast készített nálunk.

Amikor meginvitálunk egy-egy hírességet a konyhánkba, mindig benne van a pakliban, hogy a közösségi médiában tökéletesnek tűnő személyiség mögött egy sótlan valaki bújik meg. Hálisten' ez Molnár-Szilágyi Sylvi esetében sem volt így, sőt! Már reggel 10 órakor elsöprő energiával és mosolygósan érkezett, borzasztó jókat nevettünk az egész forgatás alatt, és mindennek a tetejébe' isteni ebédet kaptunk tőle.

Az Egysztárétel legújabb epizódjában a vietnámi származású Sylvi férje, Caramel egyik kedvencét, vietnámi sült oldalast készített.

Molnár-Szilágyi Sylvi vietnámi sült oldalasának receptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit megtanultál elkészíteni?

Lecsó! 12 vagy 13 éves voltam, és egy klasszikus magyar lecsót készítettem el, bitang csípősen.

Hogy nézett/néz ki nálatok otthon egy tipikus vasárnapi ebéd?

Mivel félig magyar vagyok, ezért magyar ételeken nőttem fel, ugyanúgy imádom őket, mint a vietnámi fogásokat. Általában vagy csak magyar ételt készítek, vagy csak vietnámit, esetleg olaszt. Mondjuk előfordult már, hogy elkészült egy húsleves, és hozzá egy osztrigaszószos vietnámi csirke. A hangulatomtól függ.

Vietnámi sült oldalas Molnár-Szilágyi Sylvitől

Látsz átfedést a vietnámi és a magyar konyha között?

Igazából egyáltalán nem. A vietnámi konyha sose használ pirospaprikát, a magyar meg nem használ halszószt, ami az egyik legtipikusabb vietnámi alapanyag.

A családod melyik konyha felé hajlik?

Anyukám is úgy főzött, mint én: egyszer magyart, egyszer vietnámit. Én mindig megkérdezem a férjemtől (Molnár Ferenc Caramel énekes - szerk.) és a kislányomtól, hogy mit szeretnének, de mindig azt mondják, hogy mindegy. A kislányom amúgy éppen teljesen rá van állva a párizsira.... szerintem ha tehetné, akkor csak azt enné (nevet).

A férjed nem idegenkedett a vietnámi ízektől?

Nem, imádja! A férjem Törökszentmiklóson, a cigánysoron nőtt fel, de első perctől úgy eszik pálcikával, mint egy vietnámi. Csak egy dolog érthetetlen számomra: ezt az oldalast például kenyérrel eszi!

Számodra fontos, hogy a kislányodat megtanítsd főzni?

El kell mesélnem valamit. Az én anyukám brutál módon tanított főzni, szigorúan elvárta, hogy mindig ott álljak mellette, segítsek, aprítsak, figyeljem a folyamatokat. Mikor megtudtam, hogy anyuka leszek, megfogadtam, hogy a gyerek életében benne lesz a főzés, de nem fogom úgy csinálni, mint anyukám. A kislányom hálisten' nagyon érdeklődő. Lehet, fura lesz, amit mondok, de négy és fél éves, és simán lepirít egy hagymát (nevet.)

Mit tanácsolsz azoknak, akik nagyon elzárkóznak a főzéstől? Miért jó főzni?

Van az a mese, a L'ecsó, abban mondják, hogy "Főzni bárki tud!", én ezzel értek egyet. Engem például teljesen kikapcsol, levisz alfába. Szeretem, ha nincs ott senki velem, berakom a zenémet, kísérletezgetek.

Caramelt hallgatsz?

Nem, nem hallgatok magyar zenét. (nevet) Jó, a férjem zenéje kivétel...De ha most nem lennétek itt, akkor azt hiszem, egy kis Stevie Wondert tennék be:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek