Megvalósulhat Anthony Bourdain egykori álma: jövőre érkezhet a Bourdain Market

Halála után három évvel megvalósulhat az, ami életében nem sikerült: 2022-ben, Manhattanben nyithatja meg kapuit Anthony Bourdain szerelemprojektje, a sokszínű streetfood-csarnok.

Anthony Bourdain munkássága rendkívül szerteágazó volt, és bár a legtöbben a képernyőn keresztül találkozhattunk vele, számos más gasztroprojektben benne volt a keze. Azonban nem minden terve valósulhatott meg életében. Három évvel tragikus halála után nemcsak hogy könyv és film készült róla, és pár napra újra kinyitott karrierjének meghatározó étterme, de úgy tűnik, hamarosan az egyik ötlete is formát ölt. A tervek szerint jövőre, Manhattanben nyílik meg a Bourdain Market, ami nem más, mint egy sokszínű streetfood-csarnok.

Megvalósulhat Anthony Bourdain álma: jövőre érkezhet a Bourdain Market

Az egykori séf és tévés műsorvezető arról álmodott, hogy egyszer egy streetfood-piacot nyit, ami a világ minden tájáról odavonzaná New Yorkba a legjobb streetfood-szakácsokat. Eredetileg 2015-ben nyitott volna meg ez a gasztronómiai olvasztótégely, de a megvalósulás egyre csak tolódott, és a Pier 57 csarnok a 2017-es elképzelések szerint 2019-től várta volna az új ízekre és élményekre éhező közönséget.

Azonban Bourdain még abban az évben nehézségekről számolt be, nem találtak megfelelő lokációt neki, így az egész projekt a levegőben lógott. Bourdain halála után pedig úgy tűnt, az egész megmarad egy ambiciózus ötlet szintjén.

A napokban azonban az Eater nevű oldal arról számolt be, hogy az eredeti projektben résztvevők közül többen nem szeretnék ezt annyiban hagyni, és konkrét terveket dolgoztak ki a nyitásra.

Bourdain korábbi partnerei, az Urbanspace és a szingapúri streetfood-szakértő, KF Seetoh saját értelmezésükben hoznának létre egy szingapúri stílusú központot Manhattan szívében, ami várhatóan 2022 elejétől lenne látogatható.

Ebben az egyelőre név nélküli létesítményben 18 szingapúri hely lenne, ami jóval kevesebb az 50 árusnál, amit Bourdain vizionált egykor. Eldon Scott, az Urbanspace társalapítója szerint azonban épp megérett az idő ehhez a könnyebben kivitelezhető koncepcióhoz. Az 1000 négyzetméteres helyen szeretnének lehetőséget biztosítani azoknak az éttermi egységeknek, amelyek csak egy-egy ételre specializálódtak, mert, ahogy azt Seetoh megfogalmazta: nincs szükség négy falra ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.

Arról nem esett szó, hogy mennyiben jelenik majd meg a helyen Bourdain emléke és szellemisége, a rajongók azonban biztosan átérzik majd ennek jelentőségét.

Forrásunk volt.


Olvass még többet a csodálatos Anthony Bourdainről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek