Teljesen ledöbbensz: így szüretelik az áfonyát

Ha eddig azt hitted, hogy kézzel, egyesével szedegetik az áfonyaszemeket, nagyot tévedtél! Itt az ideje, hogy megtudd, hogyan szüretelik ezt a csodás bogyós gyümölcsöt.

Ha szereted az áfonyát, talán azon is elgondolkoztál már, hogyan szüretelik le a bokrokról. Valószínűleg eddig azt hitted, hogy egyesével, kézzel szedik le a bogyókat, pedig már erre is feltaláltak egy eszközt, amivel gyorsan és könnyedén tudnak percenként akár több száz szemet is leszüretelni a bokrokról!

De pontosan hogy néz ki az áfonyaszüret? Nemrégiben kikerült róla egy videó, méghozzá a Reddit "Damn, That’s Interesting!" nevű fórumába. Nézd csak:

Egy formatervezett, gereblyeszerű eszközt használnak a betakarításhoz, ezt rakják a bokrok közé, majd könnyed, laza mozdulatokkal leszedik a gyümölcsöt. Ahogy a videón jól látszik, ezzel a módszerrel több száz szemet össze tudnak gyűjteni percenként. Pár Reddit-felhasználó megírta, hogy tényleg így működik a dolog, ugyanis idénymunkaként ők is ezzel az eljárással szüreteltek.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek