9 otthoni eszköz, amiből tök felesleges a vadiújat megvenned

Nem kell mindenből újat venni, ha használtat is vehetsz - figyeljünk a környezetre és spóroljunk egyszerre, ez két tök jó dolog egy csapásra.

Sűrűn vásárolsz használt használati tárgyakat? Jól teszed, mi is hiszünk a kevesebb fogyasztás erejében - igenis tartsuk körforgásban azokat az eszközöket, amiket egyszer megvettünk (mi vagy más), és barterezzük el, ha nem kell, cserébe pedig szerezzünk be valamit mástól, amire vágyunk. Ez így kerek. Kivételt képeznek természetesen azok, amelyek higiéniai szempontból kifogásolhatók - mondjuk egy kifeküdt ágymatrac.

Jöjjön most pár dolog, amit tényleg felesleges újonnan megvenned, hiszen a legnagyobb eséllyel kaphatod meg használt formában, de tökéletes állapotban. Hogy miért, és hogy mik ezek? Mutatjuk!

1. Ágykeret

via GIPHY

Egy jófajta ágykeret sem higiéniai, sem stabilitás szempontjából nem túl sérülékeny eszköz. Fa vagy fém, strapabíró, így logikus lépés lehet secondhand beszerezni.

2. Tükör

A legtöbb család nem szívesen viszi magával költözéskor a tükröt, mert nagy, macera és törik, így sokan inkább felpakolják hirdetési oldalakra, hogy megszabaduljanak tőle. Egy masszív tükröt így szintén logikus döntés használtan beszerezni, ráadásul szépséges antik darabokra bukkanhatunk.

via GIPHY

3. Kávégép

Trendi, így sokan ajándékba kapják (feleslegesen), és már úgy, dobozostul rakják is fel a hirdetési oldalakra, vagy simán ráunnak 1-2 használat után. Szóval +1 eszköz, amit megéri használtan, jóval olcsóbban megkaparintani.

Receptajánló:

4. Gyümölcsprések

Pár éve hatalmas divat lett, mindenki friss smoothie-t ivott reggelire, de a legtöbben beleuntak az állandó préselés-tisztítás kombóba (vagy az egészséges életbe, nem tudni), a lényeg, hogy milliónyi eladót találunk ezekből is.

5. Turmixgépek

Ugyanaz, csak pepitában - megveszik, használják kétszer, aztán rájönnek, hogy csak helyet foglal.

via GIPHY

6. Étkészletek, poharak

Ezzel szemben sokaknak lehet ellenérzése, mert hogy viszonylag intim (bár egy étteremben sem zsírúj darabokról eszünk ám), szóval aki nem ódzkodik az újrafelhasználástól és környezettudatosságtól, veheti ezeket is használtan. Főleg, hogy rengeteg friss házas adja el alig használt készleteit, ha nászajándékba még jobbat kap.

7. Cipősszekrény

Az egyik legcsúnyább praktikus darab egy lakásban - senki sem imádja teljes szívből a cipősszekrényét, éppen ezért szívesen ad rajta túl költözéskor, vagy ha jobbat talál, szóval akár ingyen is belefuthatunk ezekbe lomtalanításkor vagy a neten.

8. Nagyképernyős tévék

via GIPHY

Egy jól kiszolgált veterán tévét talán jobb, ha nem veszünk meg, de egy trendi plazma- vagy lcd-tévét simán beszerezhetünk használtan. Ezek fogyóeszközök, sokan évente cserélik, mert piacra dobtak egy 2 cm-rel nagyobb átmérőjűt, ezért már adják is el a régit, aminek sanszos, hogy semmi baja.

9. Szekrények, polcok

Már képről, látni, ha kopott vagy viseltes, szóval ezeket is érdemes böngészni a neten, és nem újonnan beruházni rájuk, mert nem éri meg. A szekrények nagyon sokszor válnak szimplán feleslegessé költözéskor vagy lakás átrendezésekor.

Ezeket olvastad már?

via insider

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek