Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 okos trükk, amivel még akkor is tisztaság lehet az otthonodban, ha kutyád van

Az otthon kutya nélkül csak lakás. Ha viszont van kutya, akkor jó eséllyel van szőre is, ami hullik. Pár egyszerű háztartási trükkel úrrá lehetsz a szőrhelyzeten.

1. Terítsd le a bútorokat

Ha te sem tudod megállni, hogy felmásszon szőrös kedvenced a kanapéra és a fotelbe, érdemes egy takaróval vagy lepedővel védelmezni a bútorszövetet. Ha tudsz varrni, akár te magad is elkészítheted a stílusos ágytakarót.

2. Használj gumikesztyűt

A gumikesztyű mágnesként vonzza a kutyaszőrt. Csak vedd fel és simítsd végig a kezed a kutyaszőrrel borított szöveteken. Meg fogsz lepődni a végeredményen!

3. Szódabikarbóna a szagok ellen

Kölyökkutyákkal néha elfordul, hogy örömükben bepisilnek, még akkor is, ha már bőven a szobatiszta korszakukat élik. Ilyenkor jön jól a szódabikarbónás trükk: szórj egy kisebb adagot a balesetes foltra, hagyd 20 percig hatni, majd porszívózd ki. A kellemetlen ammóniaszag és a folt is eltűnik, ha jól dolgoztál.

4. Széles ragasztószalag

Ha valaha költözködtél már, biztos van a háztartásodban egy széles ragasztószalag rollni. Vágj le egy nagyobb darabot és ragaszd a kutyaszőrrel borított felületre, majd tépd le. Gyorsabban fogsz haladni, mint gondolnád.

5. Szerezz be egy fodrász seprűt

A fodrászok egy speciális gumiseprővel terelgetik össze hajvágás után a hajtincseket. Ha nekik bevált, neked is nagy hasznodra lesz ez az eszköz a járólap kutyaszőr-mentesítésében.

6. Válassz gazdibarát porszívót

A porszívógyártók is felismerték, hogy a kutyaszőr elleni mindennapos kűzdelem nem csak a találékonyságon múlik, hanem sok esetben technikai sport is: alkalmas porszívó kell hozzá. Ha új eszköz vásárlása előtt állsz, érdemes olyat választani, ami a kisállatok szőrének összegyűjtéséhez is ideális, például elég erősen szív és van külső porgyűjtőtartálya.

Ezeket olvastad már?

via Puppyleaks

Nyitókép: Marley meg én

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!