9 korhelyleves, ami mentőöved és csodaszered a másnapra

Mi eshetne jobban január elsején a pezsgőtől gyötört szervezetünknek? Macskajaj ellen biztos tippünk nincsen, de a tüneteken enyhíteni egy jóféle korhelylevessel simán tudunk!

A korhely szó eredetileg a sörfőzők olykor-olykor kicsapongó életmódjára utalt, akik (mivel ők is emberek) nem tudták megállni, hogy ne fogyasszanak a készülő italokból, mai értelmezésben pedig a poharazgató emberre használjuk – nem véletlenül ez a neve ennek a sűrű káposztás levesnek, amit rendszerint másnap(osan) kívánunk meg.

Nyugalom, senkit nem akarunk főzésre buzdítani az Újév első napján! A korhelylevesnek kifejezetten jót tesz, ha előző nap készül el, és hűvösben áll fél-egy napot.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...