Ennek az anyukának tuti tippje van arra, ha a gyerek csak két dolgot hajlandó megenni

Mindenki találkozott már olyan gyerekkel, aki fiatalabb éveiben nem hajlandó mást enni, mint például rántott húst és sült krumplit. Mit lehet tenni ilyenkor? 

A 23 éves angol anyukának, Karis Turnernek nagy fejtörést okozott, hogy öt éves kislánya, Scarlett-Mai már jó ideje nem volt hajlandó mást enni, mint dinoszaurusz-alakú rántott pulykahúst és gofrit.
Az édesanya még kitartó kérlelés mellett sem tudta rávenni gyermekét arra, hogy több zöldséget és gyümölcsöt egyen, attól viszont már igencsak elkezdett félni, hogy a kislány ezt a monoton étrendet "követve" nem jut hozzá a megfelelő tápanyagokhoz.
Karis végül egy ügyes és nagyon játékos megoldást talált ki. Különböző kis díjakat, matricákat és jelvényeket oszt a kislánynak, ha az hajlandó zöldségeket, halat és gyümölcsöt enni. Az anyuka egy táblát is csinált a kislánynak, amelyen jól látható, hány új ételt kóstolt meg a kislány, hogyan értékeli matricával és mi a véleménye a kipróbált fogásokról.
,,Azt találtam ki, hogy az evést és az új ételek kipróbálását egy mókás és versenyszerű élményhez kötöm, hátha a lányom így bátrabban fogja kipróbálni az újdonságokat. Gyűjtöttem néhány műanyag medált és trófeát, nyomtattam néhány oklevelet és vettem pár mosolygós- és szomorú fejes matricát is, ezekkel tudtuk azt jelezni, mely ételeket szereti vagy éppen nem szereti a kislányom" - mesélte a Mirror magazinnak az édesanya.
A fiatal anyuka szerint a kislány semmit nem volt hajlandó enni a rántott húson és a gofrin kívül addig, amíg el nem készítették a pontozótáblát. A gyereknek az anya elmondása szerint tényleg csak arra volt szüksége, hogy egyfajta löketet és pozitív visszajelzést kapjon akkor, ha új dolgokat eszik meg. A táblán szinte egyáltalán nincsen szomorú fejes matrica, a kis Scarlett-Mai ma már nagyon bátor, ha új ízekről van szó: már simán eltelik egy nap úgy, hogy az összes étkezésben van zöldség, szereti a csirkés curryt és alapvetően mindent, ami nem rántott hús. Jelenleg a húsos pite és a sajtos-sült póréhagyma a kedvence.

via Mirror

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek