8 szezonnyitó lecsós recept

Megérett a paradicsom, itt a friss paprika, úgyhogy itt az idő, hogy kezdetét vegye ez idei lecsószezon is!

A lecsót mindenki máshogy szereti, nem is akarok senkit sem áttéríteni, azonban néha nem árt szétnézni, hogy a többiek miként készítik. Mondjuk arra gondoltunk már, hogy kaprot tegyünk bele? Vagy hogy római köménnyel fűszerezzük? Esetleg hogy debreceni helyett tofuval is csinálhatunk vega verziót? Az a legjobb benne, hogy sokszínűségének hála a végtelenségig variálható, balkáni eredetének köszönhetően pedig a különböző országok konyhái még színesebbé teszik! Nektek melyik a kedvencetek?

  1. 1.

    Lecsó

  2. 2.

    Cukkini lecsó 3.

  3. 3.

    Menemen ahogy Baklavaria készíti

  4. 4.

    Tofus lecsó

  5. 5.

    Tojásos lecsó

  6. 6.

    Kapros lecsó

  7. 7.

    Ratatouille levendulával

  8. 8.

    Lecsó virslivel és bulgurral

Hozzászólások (2)

witch

Kivancsian tekergettem az egeret, hogy lassam melyik a 8. recept, de nem latom.

Dávid

Igazad van, valamiért nem jelent meg az utolsó recept, de már orvosoltam a hibát! Köszönöm, ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Az en kedvencem szerintem a vilag legfinomabbja.A harom alap hozzavalo, a hagymaval egyutt zuzott fokhagyma, s a kesz lecsot tejfollel osszeforralni. Nincs is ennel jobb :)

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek