8 kedvenc savanyúságreceptünk

Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!

Az ecetes uborka a legnagyobb kedvenc, ehhez nem fér semmi kétség, de a kamrapolcot rengeteg más egyéb savanyúsággal is megpakolhatjuk. Bármilyen zöldséget, gyümölcsöt tegyünk is el, minden esetben gondosan ügyeljünk a befőttes üvegek vagy a hordó fertőtlenítésére. Az alapanyagokat alaposan mossuk meg, mert senki sem szeretné, hogy a nagy gonddal készített savanyúság kárba vesszen! A módszerek és az ízesítés igen változatos lehet, nincsen egyetlen "bevált" recept, így bátran kísérletezzünk akár egy-egy új fűszerrel vagy eljárással.

 1. 1.

  Ecetes kisdinnye

 2. 2.

  Vegyes savanyúság karfiollal

 3. 3.

  Cékla befőzőautomatával

 4. 4.

  Gyöngyhagyma télire

 5. 5.

  Káposztával töltött almapaprika

 6. 6.

  Sarvalt káposzta

 7. 7.

  Csalamádé télire egyszerűen

 8. 8.

  Hideg csemegeuborka

Címlapkép: Flickr by DurhamDundee

Hozzászólások (2)

zsuzsa.sulyok

Nagyon jó receptek savanyúság eltevésekre... -DE, -bsszus, bocs.: -vidéki nagyvárosi friss, piaci árak: karfiol 400Ft/kg!!!, -"berakni való uborka" már, alig ="aranyáron", a "kovászosnak való" is 260-280Ft/kg, stb... ---az uborkát még értem, de a karfiol pl., ilyenkor, ennyiért??? -Elnézést, csak "füstölgök", mint városlakó... -Igaz, maradt még sok recept "megfizethet? alapanyagokkal" is, köszi, és elnézést a "kirohanásért"...

nana43

Ma 400 Ft-ért vettem 1 kg kisebb méret? vöröshagymát - nem gyöngyhagymát. Minden drága, de gondolj bele, hogy a bolti - éppen a nyersanyagárak miatt - mennyibe fog kerülni? Az íze pedig nem hasonlítható a háziéhoz. Túl vagy a "kirohanáson", tegyél el a család örömére! (Bocsánat, hogy kontráztam!) :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek