8 kedvenc savanyúságreceptünk

Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!

Az ecetes uborka a legnagyobb kedvenc, ehhez nem fér semmi kétség, de a kamrapolcot rengeteg más egyéb savanyúsággal is megpakolhatjuk. Bármilyen zöldséget, gyümölcsöt tegyünk is el, minden esetben gondosan ügyeljünk a befőttes üvegek vagy a hordó fertőtlenítésére. Az alapanyagokat alaposan mossuk meg, mert senki sem szeretné, hogy a nagy gonddal készített savanyúság kárba vesszen! A módszerek és az ízesítés igen változatos lehet, nincsen egyetlen "bevált" recept, így bátran kísérletezzünk akár egy-egy új fűszerrel vagy eljárással.

Címlapkép: Flickr by DurhamDundee

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek