Az ecetes uborka a legnagyobb kedvenc, ehhez nem fér semmi kétség, de a kamrapolcot rengeteg más egyéb savanyúsággal is megpakolhatjuk. Bármilyen zöldséget, gyümölcsöt tegyünk is el, minden esetben gondosan ügyeljünk a befőttes üvegek vagy a hordó fertőtlenítésére. Az alapanyagokat alaposan mossuk meg, mert senki sem szeretné, hogy a nagy gonddal készített savanyúság kárba vesszen! A módszerek és az ízesítés igen változatos lehet, nincsen egyetlen "bevált" recept, így bátran kísérletezzünk akár egy-egy új fűszerrel vagy eljárással.
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több különleges savanyúságok91Kalória0.8gFehérje21.6gSzénhidrát0.2gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több vegyes savanyúság252Kalória6.1gFehérje55.2gSzénhidrát0.9gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több hagyományos savanyúságok780Kalória22.9gFehérje175.4gSzénhidrát2.3gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több hagyományos savanyúságok322Kalória5gFehérje77.1gSzénhidrát0.5gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több hagyományos savanyúságok588Kalória13.3gFehérje140.2gSzénhidrát2.5gZsír -
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több hagyományos savanyúságok113Kalória5.4gFehérje25.6gSzénhidrát0.4gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több csalamádé616Kalória9.3gFehérje151.2gSzénhidrát1.2gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több hagyományos savanyúságok131Kalória3.2gFehérje30.3gSzénhidrát0.5gZsír
Címlapkép: Flickr by DurhamDundee