Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8-féle gyorsfagyasztott csirkefalatot teszteltünk - ez lett az abszolút kedvenc

Nehéz fába vágtuk a fejszénket, mivel legutóbbi terméktesztünkön gyorsfagyasztott csirkemellfalatokat kóstoltunk. Sajnos nem arattak osztatlan sikert ezek a termékek.

Az instant kakaóporok után most ismét egy gyerekkedvenc termékcsoportot, a gyorsfagyasztott csirkefalatokat teszteltük le. Ezek a termékek nem véletlenül népszerűek a vásárlók körében, hiszen megúszunk velük egy elég macerás, és időigényes főzési folyamatot, a panírozást.

Öt boltban összesen nyolcféle csirkefalatot vásároltunk. Az áruházláncok elég sokféle terméket árusítanak, ezért most különböző formájú, és panírba forgatott husikat teszteltünk. A falatkáknak egészen vegyes volt a csirkemell tartalma, ami sajnos a kóstolás során is visszaköszönt.

Csirkefalatok házilag:

A csirkefalatokat  vakon teszteltük, ugyanakkor voltak olyan termékek, amelyek könnyen felismerhetőek voltak: például a retró dinós falatka. A teszt végén ezúttal nem pontoztuk az egyes falatkákat, csak szöveges értékelést írtunk róluk. A kóstolás során a panír színét és állagát vizsgáltuk, illetve azt, hogy a falatok mennyire hajaznak a rántott csirkemell ízére.

ÍME A TERMÉKEK A KÓSTOLÁS SORRENDJÉBEN! 

Vemondo Gluten Free Chicken Nuggets (65 % fűszerezett, finomra aprított csirkemellfilé)

A Lidlben nem találtunk csak gluténmentes panírba forgatott csirkefalatokat, ezért ebből vásároltunk egy dobozzal. A sütés után a panír nem volt olyan barna, inkább sárgás, aranyszínű. Az illata nagyon jó volt. Állagra nem volt annyira szivacsos. A hús íze meggyőzte a tesztelőket, mert érezhetően magas volt a csirkemell tartalma.

Ár: 699 Ft / 300 g

Chicken Nuggets (66 % csirkemellfilé)

A nuggetseknek nagyon szép, aranybarna színe volt a sütés után. Az illatuk kellemes, olyan, mint a rántott csirkemellé. A hús állaga egy kissé szivacsos, de nagyon finom, abszolút csirkemellízű.

Ár: 1399 Ft / 750 g

S-Budget Csirke nuggets (gépi úton csontozott csirkemellhús 27%)

A szép barna panír különös parizerillattal párosult. Ízre is kicsit párizsis volt, ennek ellenére volt olyan tesztelőnk, akinek kifejezetten ízlett ez a csirkefalatka.

Ár: 719 Ft / 500 g

CBA Chicken Nuggets (csontokról mechanikusan lefejtett csirkehús 40%)

A furcsa forma egy kissé sápadt színnel párosult. Volt, akinek kifejezetten tetszett a félhold alak. A kóstoláson vegyes vélemények születtek: néhányan szerették a retró finomságot, mások szerint nagyon mű íze volt ezeknek a nuggetseknek.

Ár: 899 Ft / 1000 g

Bábolna csirke nuggets (30% csirkemellhús)

Sajnos, ezek a nuggetsek sem voltak túl bizalomgerjesztőek. Külsőre szépek, de belsőre inkább a rántott párizsira emlékeztettek. Egyik tesztelőnk sonkaízt vélt felfedezni a kóstolásnál.

Ár: 1239 Ft / 720 g

Valdor Zizu Kedvenc (60% csirkemellfilé)

Külsőre ez a falatka volt a legszebb, ráadásul a panírját is finoman ízesítették. Ennél a terméknél érezték azt először a tesztelőink, hogy kizárólag csirkemellfiléből készült. Finom volt, omlós, és pont annyira sós, amennyire kell.

Ár: 1199 Ft / 500 g

Taste of America csirkemell csíkok (41% csirkemellhús)

A különleges formájú falatok kívül nagyon szépek, belül viszont egy picit túl barna volt a hús. Tesztelőink szerint a panírja jó ropogós és ízes, a hús kissé fura, és sajnos alig érezhető, hogy csirkemellből van.

Ár: 699 Ft / 500 g

Sága Fini Mini Dinoszaurusz (45% csirkemellhús)

Ezt a terméket sokan ismerjük már gyerek-, tinikorunkból. Igazi retró kedvenc, főleg a kicsik imádják a dinós figurákat. A csirkefalatok formája a tesztelőink tetszését is elnyerte, a kóstoláson azonban már nem aratott osztatlan sikert. Többen is megjegyezték, hogy a termék íze már nem olyan, mint régen: nem elég ízes, és egy picit sótlan is.

Ár: 1299 Ft / 800 g

Ahogy a cikk elején írtuk, a termékeket ezúttal nem rangsoroltuk, egy abszolút kedvencet azonban választottunk. Ez a Valdor terméke lett, amely magas hústartalma, és finom csirkemellíze miatt nyerte el tesztelőink tetszését.

Egy táblázatot készítettünk a fontosabb tudnivalókkal:

Név Hol vettük? Bolti ár Ár/kg
Gluten Free Chicken Nuggets LIDL 699 Ft / 300 g 2330 Ft
Chicken Nuggets ALDI 1399 Ft / 750 g 1865 Ft
S-Budget Csirke Nuggets SPAR 719 Ft / 500 g 1438 Ft
CBA Csirke Nuggets PRÍMA 899 Ft / 1000 g 899 Ft
Bábolna Csirke Nuggets TESCO 1239 Ft / 720 g 1721 Ft
Valdor Zizu Kedvence PRÍMA 1199 Ft / 500 g 2398 Ft
Taste of America Csirkemell csíkok ALDI 699 Ft / 500 g 1398 Ft
Sága Fini Mini Dinoszaurusz SPAR 1299 Ft / 800 g 1624 Ft

Ezeket olvastátok már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!