Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7+1 mogyorós pufit teszteltünk - mutatjuk, szerintünk melyik a legfinomabb!

Összesen 7-féle, mogyorós ízű puffasztott kukoricát kóstoltunk, és egy mogyorós-karamellás nasit. Sok kedvencünk lett a tesztelés után.

Szerkesztőségünk több tagjának is nagy kedvencei a mogyorós pufik, ezért úgy döntöttünk, hogy leteszteljük őket. Szerencsére elég széles a kínálat a boltokban ezekből a termékekből, amik általában kukoricalisztből vagy -darából készülnek. Nekünk most hét mogyorós rágcsát sikerült vásárolnunk, illetve egy különleges, mogyorós-karamellás változatot. 

Ez alkalommal is öt kollégánk tesztelte le a mogyorós puffancsokat. A márkák kilétéről csak a tesztet előkészítő munkatársunk, illetve a fotósunk tudott. Véleményünk most is szubjektív, nem szakértői. 

Termékek a tesztelés sorrendjében!

1. Salty Peanut Flips

Vélemény: Illata egy kicsit az égett mogyoróéra emlékeztetett. Állagra az a fajta, ami a szájpadlásunkra ragad, miközben falatozzuk. Ízre enyhén mogyorós és sós volt.

Ár: 99 Ft / 90 g

32% földimogyoró

2. Chio Flips

Vélemény: A Chio terméke jó ropogós volt, ez volt talán a legkeményebb állagú rágcsa. Az illata enyhén mogyorós, és ízre lehetne egy kicsit mogyorósabb.

Ár: 299 Ft / 100 g

30% földimogyoró

3. Stark Smoki

Vélemény: Egy kicsit meglepődtünk, hogy az egyik legnépszerűbb szerb nasi már az itthoni szupermarketekben is kapható. A színe kicsit halovány, de a formája ennek a terméknek volt a legszebb. Állagra porhanyós, és jó ropogós. Ízre finom mogyorós, és sós, eteti magát. Felvidékről származó kollégánkat a szlovák Chrumkyra emlékeztette az íze.

Ár: 99 Ft / 50 g

22 % földimogyoró

4. S-Budget Flips

Vélemény: Nagyon szép, egységes színű pufik. Az illata is kellemesen mogyorós. Állagra kemény és ropogós. Ízre pont kellemesen mogyorós, volt, aki egy kis vajas mellékízt vélt felfedezni benne.

Ár: 249 Ft / 200 g

32% földimogyoró

5. Cheetos peanut

Vélemény: Enyhén mogyorós, inkább kukoricás illat. Mindenki szerint puha, kicsit ropogós pufi. Ami furcsa, hogy ízre a kukorica dominál, a mogyoró kevésbé érződik.

Ár: 119 Ft / 43 g

20% földimogyoró-paszta

6. Snack Fun Snips

Vélemény: A színe kicsit sötét, gusztusos. Illatra jó pörkölt mogyorós, kellemes. Ízre kissé zsíros, de a tesztelőink ezt érezték a legmogyorósabbnak. A pufik sóssága is pont megfelelő volt.

Ár: 219 Ft / 200 g

32 % földimogyoró

7. Snack Day Flips

Vélemény: Vékonyabb pufik, tetszetős formájúak. Kemények és ropogósak. A színe szép, az illata kellemes. Nem volt túl sós, de kellően mogyorós, finom. Egyik tesztelőnk szerint olyan volt az íze, mintha igazi mogyorót enne.

Ár: 165 Ft / 150 g

32% földimogyoró

+1. Chio Donuts Peanut

Vélemény: Ezt a terméket kíváncsiságból vásároltuk meg, mert korábban még nem kóstoltuk. A fánkszerű kinézet sokunknak megtetszett. A csipsz illatán érződött a mogyorósság, ugyanakkor egy pici égetett cukorra is emlékeztet. Az íze megosztotta a tesztelőinket, mivel volt, akinek nagyon bejött az édes-sós íz, másoknak viszont egyáltalán nem.

Ár: 269 Ft / 80 g

30 % földimogyoró

NÉZZÜK A VÉGEREDMÉNYT:

Név Hol vettük? Bolti ár Ár/kg
1. Snack Fun Snips ALDI 219 Ft / 200 g 1095 Ft
2. Snack Day Flips LIDL 165 Ft / 150 g 1100 Ft
2. Stark Smoki SPAR 99 Ft / 50 g 1980 Ft
3. S-Budget Flips SPAR 249 Ft / 200 g 1245 Ft
4. Chio Flips SPAR 299 Ft / 100 g 2990 Ft
5. Cheetos Peanut SPAR 119 Ft / 43 g 2767 Ft
6. Salty Peanut Flips PENNY 99 Ft / 90 g 1100 Ft

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!