7 töltötthús-recept a vasárnapi ebédhez

Varázsoljunk laktató húsételeket a vasárnapi asztalra, hogy garantáltan ne maradjon éhesen a család!

Csirke, pulyka, sertés - neked melyik a kedvenced? Jó hír, hogy mindegyiket kedvünk szerint megpakolhatjuk mindenféle jósággal, és még a bevált receptekhez sem kell ragaszkodnunk. Nézzünk szét a hűtőben és a kamrában, hogy maradt-e valamilyen felesleges zöldség vagy esetleg egy bontott zacskó aszalt gyümölcs és nyugodt szívvel zúdítsuk bele! Az is elképzelhető, hogy a fűszeres polcot végigpásztázva kapunk ihletet, hiszen kedvenc ízesítőnk hozzáadásával teljesen már karaktert adhatunk egy-egy fogásnak. Bátran kísérletezzünk, akár eme 7 recept egyikével is!

 1. 1.

  Töltött csirkecomb Iluskától

 2. 2.

  Kapros túróval töltött rántott csirkemell

 3. 3.

  Töltött dagadó 1.

 4. 4.

  Fokhagymás sajttal töltött rántott hús

 5. 5.

  Aszalt paradicsommal töltött csirke

 6. 6.

  Pulykamell töltve Piroska konyhájából

 7. 7.

  Pirított velővel töltött sertéskaraj

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!