7 tápláló étel fejtett babból

A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.

Frissen fejtve a piacon, szárítva a kamrák mélyén, de akár konzervben is előfordul, lehet vörös, fehér és tarkabarka. Mivel fehérjében és rostokban gazdag, így igazán tápláló, mégis sokszor mellőzött alapanyag.

Világ körüli útjára Mexikóból és Közép-Amerikából indult, de mára rengeteg különböző főzési kultúrának vált szerves részévé. A mexikói mellett az Egyesült Államokban is elképesztően népszerű, hazánkban pedig főként a karakteres magyaros fogások részévé vált, gondoljunk csak a méltán népszerű Jókai bablevesre. Sokan ódzkodnak a babtól, mert túl nehéz ételnek tartják, de ahogy ez az alábbi válogatásból is kiderül, ez nem szükségképpen van így. Íme hét ötlet, hogy mihez is kezdjünk vele!

  1. 1.

    Fehérbabos kukorciás teryaki csirke

  2. 2.

    Babos ropogós joghurttal

  3. 3.

    Cassoulet

  4. 4.

    Jókai bableves ahogy Fahéj készíti

  5. 5.

    Csirkés taco

  6. 6.

    Babos tonhalsalátával töltött sült paprika

  7. 7.

    Pizza Bori konyhájából

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!