Frissen fejtve a piacon, szárítva a kamrák mélyén, de akár konzervben is előfordul, lehet vörös, fehér és tarkabarka. Mivel fehérjében és rostokban gazdag, így igazán tápláló, mégis sokszor mellőzött alapanyag.
Világ körüli útjára Mexikóból és Közép-Amerikából indult, de mára rengeteg különböző főzési kultúrának vált szerves részévé. A mexikói mellett az Egyesült Államokban is elképesztően népszerű, hazánkban pedig főként a karakteres magyaros fogások részévé vált, gondoljunk csak a méltán népszerű Jókai bablevesre. Sokan ódzkodnak a babtól, mert túl nehéz ételnek tartják, de ahogy ez az alábbi válogatásból is kiderül, ez nem szükségképpen van így. Íme hét ötlet, hogy mihez is kezdjünk vele!
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több zöldséges csirke823Kalória78.8gFehérje118.3gSzénhidrát7.2gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több zöldségfasírt381Kalória24.1gFehérje69.8gSzénhidrát1.7gZsír -
adagIdőpKöltségköltségesNehézségközepesMég több babos egytálételek1635Kalória79.9gFehérje70.4gSzénhidrát114.3gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több bableves875Kalória49.5gFehérje59.8gSzénhidrát47.2gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több mexikói húsételek836Kalória49.7gFehérje78.2gSzénhidrát36.4gZsír -
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több paprika töltve240Kalória27.3gFehérje19.8gSzénhidrát7.5gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségközepesMég több tonhalas pizza1257Kalória55gFehérje179.8gSzénhidrát35.7gZsír