6+1 étterem, ahonnan megrendelheted a Valentin-napi menüt

Bár az idei Valentin-napot nem lehet gyertyafényes vacsorával ünnepelni egy étteremben, mint máskor, a romantika szerencsére házhoz jön! 6+1 éttermet gyűjtöttünk össze, ahonnan megrendelheted a menüt február 14-re.

A Valentin-napot idén sem kell kihagynod, a legfinomabb és legszerelmesebb fogások ezúttal házhoz jönnek. 6+1 étterem különleges válogatását hoztuk el nektek a szerelmesek napjára:

KIOSK

A KIOSK igazán széles választékkal teszi igazán különlegessé a Valentin-napot ebben a szokatlan évben, ugyanis menükkel és box-válogatásokkal egyaránt készülnek. Menüből kétféle elérhető, a hagyományos húsos mellett, amiben az előétel avokádó és tonhal duója, a főétel pedig erdei gombás ravioli kacsacombbal, egy vegán ételsor is rendelhető, amelyben a tonhalat cikóriára cserélték, míg főételként sütőtökben sült zöldségek kaptak helyet. Mindkét esetben a KIOSK szíve desszert zárja a sort, ami három érzéki ízt egyesít, mégpedig a málnát, mangót és csokoládét.

A boxok esetében többféle összetételű és árú közül lehet válogatani: a 4990 Ft-os alapcsomagban macaron, KIOSK-bonbon, fűszerezett sós mandula és egy szál tulipán van, a nagyobb dobozokba pedig kerül még például florentin-szelet, kandírozott narancshéj, Ghraoui bonbon, öt vagy tíz szál tulipán, egy üveg Homola pezsgő és KIOSK vegyes teasütemény.

Petrus Restaurant

Hatfogásos degusztációs menüvel járul hozzá a Petrus, hogy méltó módon lehessen otthon is megünnepelni a Valentin-napot, miközben senki sem marad éhes. Az érzéki ízutazás libamáj-millefeuille-jel kezdődik, majd füstöltpisztráng-mousse következik zellerrel és Granny Smith almával, utána királyrák jön, továbbá brie-sajt pezsgőzselével, mogyoróolajjal és szőlővel, amit a szarvasgombás kacsawellington követ, végezetül pedig fehér csoki, meringue, eper és áfonya kerül a tányérra. Előrendelés február 10-ig lehetséges, így érdemes sietni!

Fotó: Petrus Restaurant Facebook

Stand25 Bisztró

Mi a romantikusabb, egy bőséges reggelivel indítani február 14-ét pizsamában, vagy egy gyertyafényes vacsora? A Stand25-nél a választást rád bízzák, de bármelyik mellett is dönts, ők szállítják a finom falatokat. A két fős reggeli ára 12.500 Ft, amiben a saját müzlijük, vajas kalács, füstölt lazac, kaviáros töltött tojás, érlelt sonka, zöldfűszeres túrókrém és Balaton-sajt kapott helyett némi zöldség kíséretében. Az ebéd vagy vacsora ára 24.500 Ft, ebben olyan finomságok szerepelnek, mint a kacsamájterrine almapürével és kaláccsal, fél töltött kapirgálós csirke vagy lazacfilé fehérboros zöldségekkel párolva, vajmártással, királyrákfarokkal, desszertként pedig csokoládétorta házi rumos meggyel. A reggeli mellé egy palack Canella Bellini koktél, vacsorához pedig Canella Prosecco jár. És természetesen senki sem mondja, hogy csak az egyiket vagy másikat lehet választani – egy dőzsölős vasárnaphoz mindkettőt megrendelheted.

Freyja

Ha csak az édes örömöknek hódolnál Valentin-napon, akkor is találhatsz tematikus válogatást. A város levelestészta-mesterei egy különleges dobozzal készülnek erre a napra: ebben kétféle ízesítésű Freyja croissant kap helyet, egy málnás-marcipános és egy mogyoróvajas-áfonyás. A hírek szerint limitált mennyiséget készítenek a dobozokból, így érdemes mielőbb leadni a rendelést!

Salt

A Salt csomagjai mondhatni életmentőek voltak az elmúlt időszakban, így nem hagyhatták ki, hogy ne készítsenek egy tematikus válogatást az év legromantikusabb napjára. A két fős csomagba saját készítésű krémeket rejtettek, úgy mint egy üveg tojáskrém kaviárral, füstölt zúzával, ehető virágokkal, valamint egy üveg kacsamájpástétom fekete zellerrel. Emellett a meghitt hangulat érdekében egy üveg 2017-es Raventos i Blanc de Nit Rosé-t is rejt a doboz, továbbá két kis cipót, illetve két üveg Babo Bakes trüffelt, csokoládés és málnás ízben, extra fűszerezéssel. A finomságok mellett a szemet is kényeztetik egy csokor tulipánnal a Casa Budapesttől.

Essência Restaurant

A Michelin-csillagos Costes Downtown korábbi séfje, Tiago Sabarigo és felesége, Jenei Éva épp a pandémia idején nyitott saját éttermet Essência Restaurant néven. Mivel nem sokáig működhettek normál üzemmódban, így egy innovatív húzással megfordították a szokásos felállást: most Tiago megy a vendég otthonába, és készíti el az ételeket privátséf-szolgáltatásuk keretében.

Valentin-nap alkalmából egy degusztációs menüt állítottak össze, hogy egy szerelmespár se maradjon ínycsiklandó falatok nélkül. A menü egy snackkel és meglepetés köszönőfalatokkal indul, majd pisztráng, mangó, gyömbér és chilipelyhek következnek, ezután a főétel tőkehal, édeskömény, vérnarancs, illetve római saláta, valamint gyöngytyúkrilette és consommé erdei gombákkal, továbbá malac savanyú káposztával. Az ételsor édes záró akkordja Éva citromos tortája, a petit four között pedig pastel de nata, egzotikus gyümölcszselé és málnás-pezsgős szívbonbon szerepel.

+1.) Ensō

Bár az ázsiai kultúrában kevéssé elterjedt ünnep a Valentin-nap, kedvenc izakayánk egy újdonsággal készül erre a hétvégére. Ekkor debütál ugyanis városszerte ismert trüffeljük új változata, amelyet később házhoz szállítással is meg lehet rendelni. Ha ez nem lenne elég, világbajnok ramenjüket is elrepítik az ajtódig a meghitt szürcsöléshez.


Még több ötlet és izgalom Valentin-napra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek