Valentin-napi színes menüsor a rózsa minden árnyalatában

A szerelmesek, és a szeretet napjára minden fogásba csempésztünk egy kicsi rózsaszínt - és itt most az igazi kerti rózsa minden árnyalatára számíthattok!

Ez a nap szóljon a szívünk minden szeretetéből készített ételekről! Ha már szív, akkor piros és annak minden elképzelhető kevert színe, így jön a képbe a rózsaszín, a bordó a mályva - az összes szépséget és érzelmet egyben a tányéron szeretnénk megmutatni.

Reggeli

Aki előbb kel, lepje meg kedvesét egy nem hétköznapi bundás költeménnyel. Használjunk kalácsot, a tojáshoz tej helyett kerüljön egy kis narancslé. Süssük sok vajban, majd a kész, sült kalácsszeletekre tegyünk még egy kis vajat, öntsük nyakon mézzel vagy agave-sziruppal, és tálaljunk mellé bogyósokat, epret, málnát, áfonyát, amit éppen kapunk. Kiadós? Igen, az, de ha forró hangulatúra tervezzük a napot, akkor szükség lesz munícióra.

Ebéd

Ezeket a cukorka formájú töltött tésztákat már egy nappal korábban elkészíthetjük, így a kellő pillanatban csak forrásban lévő vízbe kell pottyantanunk, és perceken belül fogyaszthatjuk őket. Sokan arra gondolnak, hogy ilyenkor egy szelet steak lesz a legmegfelelőbb választás, és lehet, hogy igazuk van, de mi inkább olyan irányba toljuk a napi menünk szekerét, hogy utána legyen még kedvünk programozni. Sétáljunk egy nagyot, szellőztessük ki a gondolatainkat, csak a jók maradjanak. Mutassuk meg arcunk a korai, még nem oly erős napsugaraknak, hogy aztán újult erővel figyelhessünk újból egymásra.

Desszert

Édességet inkább ebéd után együnk, de gondoltunk az esti sütizőkre is, ha mégis később jönne meg hozzá a kedv, ne csapja le a hangulatot. Tejesen és vegán módon is elkészíthető ez a joghurtos jégdesszert. A tetejére egy kis maradék kekszmorzsát, aprított magvakat, fagyasztott és friss gyümölcsöt tehetünk.

Vacsora

Ez se legyen túl nehéz! A cékla egy csoda jó gyökérzöldség, amellyel édes és sós ételeket is készíthetünk. Minden formában beleilleszthetjük az ünnepi menüsorba. Különleges mellé az édeskömény és a kapor, mind ízben, mind küllemben felhívják magukra a figyelmet. Ez a céklás-gesztenyés édesköménysaláta egy nagyszerű lezárása lehet a napi étkezéseknek, és utána még bármi megtörténhet!

Ezek is érdekelhetnek még!

Címlapról ajánljuk

További cikkek