Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 tuti tipp, hogy minden nap könnyen kelj fel

A hétköznapok legnagyobb kihívása a reggeli felkelés. Húz vissza az ágy, de munkába menni muszáj. Összegyűjtöttük a mi legjobban bevált korán kelős trükkjeinket.

1. Aludj jól

A könnyű ébredés a jó alvással kezdődik. Ha a testednek elég időt adsz az éjszakai regenerálódáshoz, a reggelek is gördülékenyebben mennek majd. Minden részlet számít: fontos, hogy legyen jó a matracod, a párnád és az alvóruhád is kényelmes legyen. Elalvás előtt inkább olvass a telefon vagy a tablet nyomkodása helyett.

2. Ébredj mindig ugyanabban az időben

A tested kis idő alatt megszokja az új rendszert és hozzászokik, ha mindig ugyanakkor ébredsz fel. Sőt, ez annyira jól megy majd, hogy ébresztőórára sem lesz szükséged, ha beállt már a bioritmusod.

3. Felejtsd el a szundit

Jól tudjuk, mennyire csábító az ébresztőóra megszólalása után rányomni a szundira “csak még 5 perc” felkiáltással, de hidd el, 5-10 perc múlva sem lesz könnyebb kikelni az ágyból. Elkezdeni sincs értelme magaddal az alkudozást.

4. Legyen természetes fény a hálószobádban

Kétféle ember van: az egyik vaksötétben szeret aludni, a másik pedig világosban. Ha könnyen szeretnél kelni, muszáj a második táborba tartoznod. Persze kompomisszumos megoldás is létezik. A lényeg, hogy engedd minél közelebb magadhoz a fényt és a napsugarakat, mert a szervezeted metabolikus rendszere így észleli majd, hogy ideje felébredni.

5. Ébredés után igyál vizet

Tegyél egy nagy pohár vizet az éjjeli szekrényedre, és első lépésként próbáld meg nem leverni onnan. Ha ez megvan, akkor ébredés után az legyen az első dolgod, hogy megiszod. Ezzel beindítod az anyagcserédet, plusz kicsit meg is telsz tőle, ami segít, hogy farkaséhségedben ne rámold ki reggeli gyanánt a hűtőt.

6. Reggelizz!

Apropó, reggeli! Nem hiába ez a nap legfontosabb étkezése, te se feledkezz meg róla. Egy finom és tápláló reggeli segít a napindításban, és ha különösen kedvedre való falatokkal jutalmazod magad ébredés után, akkor plusz motiváció lehet az ágyból való kikászálódáshoz is.

Reggeliötletek:


Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!